Gestaakte wedstrijden kosten ESPN tienduizenden euro's per duel

door Bart Veenstra 42

Bron NU.nl

Gestaakte wedstrijden kosten ESPN tienduizenden euro's per duel

door Bart Veenstra 42

Bron NU.nl

Laatst geüpdatet

Het staken van wedstrijden in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie zorgt voor extra hoge kosten bij sportzender ESPN. Dat laat een woordvoerder weten tegenover NU.nl. Zo kost FC Groningen - Ajax, de wedstrijd die zondag gestaakt werd en dinsdagmiddag wordt uitgespeeld, al gauw 'enkele tienduizenden euro's extra'.

ESPN moet bij een wedstrijd die op een ander moment wordt hervat of overgespeeld opnieuw met mensen en apparatuur aan de slag. 'Dat betekent twee keer de kosten voor een wedstrijd', aldus de woordvoerder van ESPN. 'Want of er nu 8 minuten - zoals zondag bij Groningen-Ajax - of 82 minuten wordt gespeeld, alle mensen en spullen moeten toch weer naar het stadion om de tv-uitzending te verzorgen. Dat gaat dan al snel om een extra post van enkele tienduizenden euro's.'

Voor veel mensen is het tijdstip van de wedstrijd van Ajax dinsdagmiddag niet bepaald gunstig. Op het moment dat de wedstrijd wordt hervat - om 15.00 uur - zijn veel mensen nog aan het werk of op school en zodoende kunnen zij de wedstrijd niet zien. 'Vanuit ons perspectief zijn er wel betere aftraptijden te bedenken waarop zoveel mogelijk mensen in staat zijn om de wedstrijd te kijken', aldus de woordvoerder van ESPN, die zal weten dat minder kijkers minder reclame-inkomsten betekent.

Veel wedstrijden in Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie worden gestaakt

Sinds enkele weken heeft de KNVB besloten dat er aangescherpte maatregelen gelden bij voetbalwedstrijden. Wanneer er voorwerpen op het veld worden gegooid wordt een wedstrijd tijdelijk gestaakt. Bij een tweede keer wordt een wedstrijd definitief gestaakt. Dat gebeurt ook als een official of een speler wordt geraakt. NU.nl schrijft dat er in het afgelopen weekend zeven wedstrijden tijdelijk of helemaal stilgelegd werden.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.