Ajax bevestigt komst Grillitsch: Oostenrijker tekent voor één jaar

door BadembaBarrie 793

Bron Ajax

Ajax bevestigt komst Grillitsch: Oostenrijker tekent voor één jaar

door BadembaBarrie 793

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Florian Grillitsch is officieel Ajacied. De Oostenrijks international komt transfervrij over en heeft in Amsterdam voor één seizoen getekend. Het contract bevat tevens een eenzijdige optie voor nog twee jaar, die Ajax kan besluiten te lichten. Grillitsch gaat in Amsterdam met rugnummer 21 spelen.

Foto: AFC AJAX

Het nieuws van Grillitsch is een bevestiging van de berichtgeving van diverse media in de afgelopen dagen. De middenvelder was tot en met vorig seizoen actief voor TSG Hoffenheim, maar liep daar uit zijn contract. Bij die club werkte hij al wel eerder samen met Ajax-trainer Alfred Schreuder, die nu in Amsterdam een vervolg geeft aan die samenwerking.

Grillitsch heeft flink wat ervaring in de Bundesliga. Hij speelde tussen 2017 en 2022 voor Hoffenheim, maar maakte in 2014/15 zijn debuut in de Duitse competitie namens Werder Bremen. In totaal speelde Grillitsch meer dan 150 wedstrijden op het hoogste Duitse niveau.

Oostenrijks international

Naast een imposante Bundesliga-carrière, heeft Grillitsch op zijn 27e ook al een aantal interlands op zijn naam staan. De middenvelder kwam tot dusverre al 33 keer voor zijn land Oostenrijk uit. Daarin scoorde hij één keer.

Bestel het nieuwe derde Ajax-tenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.