'Raad van Commissarissen blokkeert komst Vlachodimos, komst Grillitsch laat op zich wachten'

door Jesse ter Haar 636

Bron De Telegraaf

'Raad van Commissarissen blokkeert komst Vlachodimos, komst Grillitsch laat op zich wachten'

door Jesse ter Haar 636

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

De Raad van Commissarissen (RvC) van Ajax heeft de komst van doelman Odysseas Vlachodimos tegengehouden, zo schrijft De Telegraaf. Ajax bereikte een akkoord met de goalie én naderde een deal met Benfica, maar de toezichthouders op het beleid achten de transfer overbodig.

Rond het begin van de avond leek de komst van Vlachodimos nog door te gaan. Ajax en de goalie bereikten een persoonlijk akkoord over een contract dat hem voor vier jaar aan de club zou verbinden. 'En omdat de clubs elkaar tot op enkele honderdduizenden euro’s naderden over de transfersom tussen de 10 en 12 miljoen euro, leek ook de derde transferdeal op deadlinedag een feit. Tot in de late avonduren het gerucht doorklonk dat de rvc ook deze overgang torpedeert', zo valt te lezen.

Het standpunt van de RvC was duidelijk: Vlachodimos is te oud, te duur en vanwege de al aanwezige keepers overbodig. De transfersom die Benfica voor de doelverdediger wenste te ontvangen, lag tussen de tien en twaalf miljoen euro. Er is voldoende vertrouwen in de kwaliteiten van Remko Pasveer, Maarten Stekelenburg en Jay Gorter. Uitgaande transfers zijn donderdag nog mogelijk - Edson Álvarez zet in op een vertrek naar Chelsea - maar inkomende transfers kunnen, gezien het feit dat de transferwindow in Nederland gesloten is, gedurende de donderdag niet meer afgerond worden.

Overigens heeft Ajax nog wel de kans om Florian Grillitsch aan te trekken. Al op woensdagmiddag wist de Amsterdamse club een akkoord te bereiken met de transfervrije middenvelder, die voor één jaar - met een optie voor nog een jaar - kan tekenen. De medische keuring vond plaats, waarna de juristen te veel tijd namen om het woensdag nog af te ronden. Gezien de transfervrije status heeft Ajax nog tijd om de komst van Grillitsch af te ronden, waarna hij ingeschreven moet worden voor de Champions League.

Bestel het nieuwe derde Ajax-tenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.