'Ajax heeft met Grillitsch eerste versterking op deadline-day binnen'

door Bart Veenstra 857

Bron De Telegraaf

'Ajax heeft met Grillitsch eerste versterking op deadline-day binnen'

door Bart Veenstra 857

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax heeft zich versterkt met de transfervrije Florian Grillitsch. Dat meldt De Telegraaf woensdagmiddag. De controlerende middenvelder tekent bij de Amsterdamse club een contract tot de zomer van 2023, met daarbij de optie voor nog een seizoen. Ajax heeft de transfer nog niet bevestigd.

Grillitsch komt transfervrij over van Hoffenheim en lijkt bij Ajax het alternatief te worden van Edson Álvarez. De Mexicaan is de enige pure verdedigende middenvelder in de A-selectie van de Amsterdamse club. Met de komst van Grillitsch heeft Ajax een alternatief achter handen mocht Álvarez tegen een blessure of schorsing aanlopen.

Een vertrek van Álvarez lijkt op dit moment niet voor de hand te liggen. Eerder zou Newcastle United interesse hebben getoond, maar de Mexicaan besloot om voorlopig bij Ajax te blijven.

Ajax troeft Feyenoord af

Ajax troeft met de komst van Grillitsch, die in het verleden bij Hoffenheim al met Ajax-trainer Alfred Schreuder samenwerkte, onder meer Feyenoord af. De Rotterdammers waren volgens De Telegraaf al ver met de speler, die er nu voor kiest om Champions League-voetbal te kunnen spelen. Grillitsch speelde al 257 duels in het betaalde voetbal en kwam daarnaast ook nog eens tot 33 interlands voor Oostenrijk.

Bestel het nieuwe derde Ajax-tenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.