Özbiliz droeg nummer 14

door Lorenzo van Gortel 11

Özbiliz droeg nummer 14

door Lorenzo van Gortel 11

Laatst geüpdatet

Vier jaar geleden werd er door het bestuur van Ajax besloten om nooit meer iemand met rugnummer 14 te laten spelen. Dit als eerbetoon aan vaderlands beste voetballer aller tijden: Johan Cruijff. Vreemd genoeg droeg Aras Özbiliz het Ajax shirt met rugnummer 14 in de oefenwedstrijd tegen Buitenpost. De speler reageerde na de wedstrijd tegenover Ajax TV: 'Ik zag in de rust dat ik dat nummer kreeg en vroeg toen of het klopte. Ze zeiden ja, en toen heb ik 'm maar aangedaan. Maar ik denk dat het eenmalig is geweest', aldus Özbiliz, die normaliter het nummer 23 draagt.

Ook trainer Frank de Boer was het opgevallen. 'Ik wist niet eens dat dat mocht', zo reageerde hij. 'Toch leuk om te zien, moet ik zeggen.'

Waarschijnlijk zal de 'meester' zelf er geen enkel probleem mee hebben. Johan Cruijff gaf vier jaar geleden al aan, dat de beste speler bij Ajax altijd met nummer veertien moet spelen. (foto: Orangepictures.nl)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.