Younes vervolgt zijn carrière bij Schalke 04 in de 2. Bundesliga.

door Jari Perridon 17

Bron Schalke 04.de

Younes vervolgt zijn carrière bij Schalke 04 in de 2. Bundesliga.

door Jari Perridon 17

Bron Schalke 04.de

Laatst geüpdatet

Amin Younes gaat zijn carrière vervolgen bij het Duitse Schalke 04. Dit maakte de club woensdagochtend bekend via de officiële kanalen. Schalke 04 eindigde als tiende in de 2. Bundesliga afgelopen seizoen. Met de oud-Ajacied hebben ze een vierde zomeraanwinst binnen bij Schalke 04.

Younes maakte in 2015 de overstap naar Amsterdam. Hij kwam destijds over van Borussia Mönchengladbach. Hij kwam precies honderd keer in actie voor Ajax. In die honderd duels wist hij zeventien keer het net te vinden en was hij 25 keer goed voor een assist. Na drie seizoenen in het rood en wit van Ajax verkaste de Duitser naar Napoli. Vervolgens was hij actief voor Eintracht Frankfurt, Al-Ettifaq en FC Utrecht.

De Duitse aanvaller trainde de afgelopen weken al mee met de belofteploeg van Schalke 04. Vanaf heden maakt hij officieel deel uit van de selectie. 'Amin is een aanvallende artiest met uitstekende technische spelvaardigheden. Hij heeft de afgelopen weken laten zien dat hij de absolute wil heeft om fysiek weer op topniveau te komen om vervolgens weer in actie te komen in de 2. Bundesliga', vertelt Marc Wilmots van Schalke 04. 'Zijn ambitie, zijn aanpassingsvermogen en zijn prestaties hebben indruk op ons gemaakt, dus we willen hem deze kans geven.'

Younes kijkt uit naar komende periode

De oud-Ajacied kijkt uit naar dit volgende hoofdstuk in zijn carrière. 'Ik wil graag Ben Manga, Marc Wilmots en Karel Geraerts en het voltallige O23-coachingsteam bedanken voor het vertrouwen dat ze in mij stellen', zo valt er te lezen op de website van de Duitse voetbalclub. 'Ze lieten me zien dat ze in mij geloofden. Nu is het aan mij om prestaties te tonen en het vertrouwen te rechtvaardigen', vervolgt de Duitse aanvaller.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.