Lof voor Conceição: 'Hij liet ons allemaal zien hoeveel energie je in een wedstrijd moet stoppen'

door Jari Perridon 60

Bron Voetbal International

Lof voor Conceição: 'Hij liet ons allemaal zien hoeveel energie je in een wedstrijd moet stoppen'

door Jari Perridon 60

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Voormalig Ajacied Francisco Conceição maakte dinsdagavond indruk tijdens het gewonnen oefenduel van Portugal met Finland. De teamgenoten van Conceição waren lovend over de jonge buitenspeler, die twee assists wist te geven op Manchester United-middenvelder Bruno Fernandes.

Bij Ajax wist de jonge Portugese buitenspeler maar weinig indruk te maken. Hij kwam in Amsterdamse dienst tot 28 officiële duels, waarin hij maar één keer scoorde en drie assists gaf. Afgelopen seizoen werd hij door Ajax verhuurd aan FC Porto, dat hem nu definitief overneemt van de Amsterdammers. Bij FC Porto wist hij zich in de kijker te spelen van Roberto Martínez, de bondscoach van het Portugese team. De 21-jarige Conceição staat aan de vooravond van zijn eerste eindtoernooi en gaf op dinsdagavond dus overduidelijk zijn visitekaartje af.

In de tweede helft was Conceição tweemaal de aangever op goals van Bruno Fernandes. 'Francisco speelde heel goed, hij legt veel energie in zijn spel en is erg dreigend', citeert Voetbal International de middenvelder van Manchester United. 'Francisco is iemand die vaak op de goede positie staat en heel snel reageert op situaties.'

'Je kunt zien dat Francisco veel met zijn vader heeft gewerkt en goed naar zijn adviezen heeft geluisterd. Met Francisco erbij zijn we een nog completere ploeg', aldus Fernandes. Voor Conceição was het zijn tweede interland. Zijn vader, Sergio Conceição, kwam tot 56 interlands voor Portugal.

Ook Dias heeft lovende woorden over voor Conceição

Ook Rúben Dias, verdediger van Manchester City, was na afloop vol lof over Conceição. 'Ik heb nog niet vaak met hem gespeeld, maar hij heeft mij in positieve zin verrast. Ik denk dat hij met zijn kwaliteiten een toegevoegde waarde kan zijn voor ons elftal. Francisco had deze keer een grote impact op de wedstrijd. Hij liet ons allemaal zien hoeveel energie je in een wedstrijd moet stoppen', aldus de verdediger van Manchester City.

De Portugezen spelen nog twee oefenduels, eentje met Kroatië en eentje met Ierland, voordat ze naar Duitsland zullen afreizen voor het EK. De Portugezen nemen het in de poulefase op tegen Tsjechië, Turkije en Georgië. Voor Conceição een prachtige gelegenheid om zich te laten zien aan het grotere publiek.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.