'Wijndal-transfer naar Ajax een formaliteit, bij Brobbey en Bergwijn gaat het stroever'

door Bart Veenstra 233

Bron De Telegraaf

'Wijndal-transfer naar Ajax een formaliteit, bij Brobbey en Bergwijn gaat het stroever'

door Bart Veenstra 233

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax is nog altijd bezig met het mogelijk aantrekken van Owen Wijndal, Brian Brobbey en Steven Bergwijn. Wat betreft Wijndal worden er volgens De Telegraaf geen problemen verwacht. Bij de twee laatstgenoemden gaat het stroever, aldus de krant.

Allereerst het positieve nieuws van maandagochtend: de komst van Wijndal, voor wie Ajax tien miljoen euro zal betalen, is volgens De Telegraaf een formaliteit. De linksback heeft met Ajax ook een akkoord bereid over een contract voor vijf seizoenen. Trainer Alfred Schreuder ging al voorzichtig in op de komst van de AZ-speler. 'Ik vind Wijndal een heel interessante speler, omdat hij met zijn snelheid en opkomend vermogen in het Ajax-spel past.'

'Onderhandelingen Brobbey en Bergwijn gaan stroever'

Wat betreft Brobbey en Bergwijn gaan de onderhandelingen minder soepel. Ajax heeft met Brobbey al een persoonlijk akkoord bereikt. De spits zal - mocht de transfer slagen - een contract tot de zomer van 2027 tekenen. Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar zouden in de veronderstelling zijn geweest dat Ajax Brobbey voor vijftien miljoen euro kon terughalen. RB Leipzig vraagt echter 25 miljoen euro. Ajax en RB Leipzig gaan deze week opnieuw met elkaar om de tafel.

Ook Bergwijn is nog altijd geen speler van Ajax. De aanvaller zou zelf al vijf weken op hoofdlijnen akkoord zijn met Ajax, maar de Amsterdamse club heeft nog altijd geen akkoord bereikt met Bergwijns huidige club Tottenham Hotspur.

Voor Schreuder zou het ideaal zijn als hij op 16 juli - wanneer Ajax naar Oostenrijk gaat voor een trainingskamp - zijn aankopen bij elkaar heeft. 'Maar soms moet je geduld hebben', weet de trainer. 'Ik heb er vertrouwen in dat waar we mee bezig zijn goed gaat komen. Ik heb het gevoel dat er wat schot in komt.'

Ajax lijkt op zijn beurt ook enkele spelers kwijt te raken. De Amsterdammers zagen met André Onana (Internazionale), Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch (beiden Bayern München) al drie (voormalig) basisspelers vertrekken, terwijl ook Sébastien Haller (Borussia Dortmund), Nicolas Tagliafico (meerdere clubs met interesse) en Lisandro Martínez (Manchester United of Arsenal) een transfer lijken te gaan maken.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties