[Update] 'Ajax en RB Leipzig liggen ver uit elkaar over te betalen transfersom voor Brobbey'

door Jesse ter Haar 2751

Bron Twitter

[Update] 'Ajax en RB Leipzig liggen ver uit elkaar over te betalen transfersom voor Brobbey'

door Jesse ter Haar 2751

Bron Twitter

Laatst geüpdatet

Ajax is dicht bij de komst van Brian Brobbey, zo brengt Fabrizio Romano vrijdagavond naar buiten via Twitter. De onderhandelingen tussen de Amsterdammers en RB Leipzig - die al een behoorlijke tijd gaande zijn - zouden zich inmiddels in de afrondende fase bevinden. In een eerder stadium werd er een bedrag van achttien miljoen euro genoemd. Of dat de uiteindelijke transfersom wordt, is nog niet bekend.

Zodoende nadert Brobbey een definitieve terugkeer bij Ajax. Tijdens de afgelopen winter keerde hij al op huurbasis terug, maar die huurdeal liep na het afgelopen seizoen weer af. Wanneer de Amsterdammers en de club uit Leipzig elkaar vinden, is de terugkeer op definitieve basis een feit.

De persoonlijke overeenkomst tussen Brobbey en Ajax werd immers al gesloten, zo valt te lezen. Heel verrassend is dat niet, want de spits sprak in een eerder stadium al uit het liefst voor de club uit Amsterdam te blijven spelen. 'Ik denk dat ze bezig zijn, maar verder hoor ik niks. Het liefst meld ik me in de voorbereiding meteen bij Ajax. Ik weet alleen niet of het lukt, maar ik hoop en ik denk van wel', zei hij toen.

Het afgelopen halfjaar werd een behoorlijk succes voor Brobbey én Ajax. Sébastien Haller - eerste spits van de Amsterdammers - was in januari nog afwezig wegens interlandverplichtingen, waardoor Brobbey zijn kans kon pakken. In de eerste wedstrijd na de winterstop, uit tegen FC Utrecht, scoorde hij meteen tweemaal. De week erna maakte de jongeling een belangrijke goal tegen PSV, waarna hij geblesseerd uitviel en enige tijd uit de roulatie was. Hij kwam uiteindelijk tot elf Eredivisie-wedstrijden en zeven goals.

Brobbey volgt Wijndal

Brobbey moet Ajax' tweede aanwinst van de zomerse transferperiode worden. Donderdag verscheen er berichtgeving over de naderende transfer van Owen Wijndal. De linksback komt voor tien miljoen euro over van AZ, waar hij het afgelopen seizoen de aanvoerder was. De speler en Ajax kwamen ook al tot elkaar in een deal voor vijf seizoenen.

Update - 22.30 uur (1 juli 2022) - 'Ajax en RB Leipzig liggen ver uit elkaar over te betalen transfersom voor Brobbey'

Ajax en RB Leipzig liggen nog ver uit elkaar over de te betalen transfersom voor Brian Brobbey, zo schrijft Mike Verweij van De Telegraaf. Eerder schreef Fabrizio Romano nog over een naderende transfer, maar dat wordt door de Nederlandse krant dus tegengesproken. Ajax zou vijftien miljoen euro voor de spits overhebben, terwijl RB Leipzig mikt op een bedrag van 25 miljoen euro. 'Een groot gapend gat' zo noemt men het bij De Telegraaf. Het persoonlijke akkoord tussen Ajax en Brobbey wordt wel beaamd.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties