Vos merkt op dat kansloos verloren Klassieker veel pijn doet: 'Het is doodstil hier'

door Bart Veenstra 42

Bron ESPN

Vos merkt op dat kansloos verloren Klassieker veel pijn doet: 'Het is doodstil hier'

door Bart Veenstra 42

Bron ESPN

Silvano Vos merkt op dat de keiharde nederlaag tegen Feyenoord (6-0) doordreunt binnen heel Ajax. De middenvelder speelde maandagavond met Jong Ajax tegen FC Den Bosch en ook die wedstrijd werd verloren: 0-2.

Tegenover ESPN verscheen Vos na afloop van die verloren wedstrijd tegen FC Den Bosch voor de camera. Vos was tegen Feyenoord invaller en de 6-0 nederlaag tegen de aartsrivaal doet dan ook pijn. 'Supererg eigenlijk. Ik heb er weinig woorden voor, vooral na gisteren (zondag, red.)', begint Vos zijn verhaal. '6-0, dan speel je ook nog met Jong en dan verlies je met 0-2. Dat is niet goed voor het team, niet goed voor de club. We moeten door.'

Ajax maakt sombere tijden door. De club is sportief ver afgezakt en staat inmiddels zesde in de Eredivisie. Ook op bestuurlijk vlak heerst er veel chaos. 'Je hebt goede dagen, ook mindere dagen. Het hoort erbij, maar de manier waarop we hebben gespeeld is ondermaats', aldus Vos, die met Jong Ajax op een teleurstellende vijftiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie staat.

Pijnlijke nederlaag in Klassieker 'raakt gewoon de hele club'

In Amsterdam maakt men zich klaar voor de volgende wedstrijd. Zondag komt FC Twente op bezoek in de Johan Cruijff ArenA en dus kan Ajax zijn borst natmaken. Toch overheerst nu nog altijd het slechte gevoel na de 6-0 nederlaag in De Klassieker van afgelopen zondag. 'Ik zeg je eerlijk: niet alleen binnen de selectie, ik denk de hele club. Het is doodstil hier', zegt Vos. 'Je kon het ook merken bij ons, aan ons spel (van Jong Ajax, red.) net. Het raakt gewoon de hele club. Niet alleen de selectie, maar iedereen.'

In de Eredivisie is Ajax inmiddels afgegleden naar de zesde plaats. Weet Ajax niet meer te klimmen op de ranglijst, zal het na het reguliere seizoen play-offs om een ticket voor de tweede voorronde van de Conference League moeten spelen. Wanneer Ajax thuis speelt in die play-offs, kan het zijn duels niet afwerken in de Johan Cruijff ArenA vanwege geplande concerten van de Toppers. Voor Ajax zijn er in dat geval drie opties: spelen op Sportpark de Toekomst, de wedstrijden omdraaien of de wedstrijden elders spelen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.