Ajax heeft drie opties voor spelen thuisduels in mogelijke play-offs

door Bart Veenstra 83

Bron De Telegraaf

Ajax heeft drie opties voor spelen thuisduels in mogelijke play-offs

door Bart Veenstra 83

Bron De Telegraaf

Ajax heeft een probleem als het een of meerdere thuiswedstrijden moet spelen voor de play-offs om Europees voetbal. Dat schrijft De Telegraaf dinsdagochtend. Op dit moment staat Ajax zesde in de Eredivisie en als het op die positie eindigt, wachten na het reguliere seizoen play-offs om een ticket voor de tweede voorronde van de Conference League.

De Johan Cruijff ArenA is op 23 mei tijdens de halve finale en op 26 mei tijdens een mogelijke finale niet beschikbaar in verband met de concerten van de Toppers op 24 en 25 mei. Zodoende zal Ajax - mocht het de play-offs gaan spelen - moeten uitwijken naar een andere locatie. Volgens De Telegraaf zijn er drie opties voor Ajax om de eventuele play-offs te spelen: spelen op Sportpark de Toekomst, de wedstrijd omdraaien of de wedstrijd op een andere locatie spelen.

Aan alle drie zitten 'haken en ogen' vast, zo weet de krant. Zo moet de gemeente Amsterdam en de KNVB beslissen of spelen op De Toekomst wel is toegestaan. Bij het omdraaien van de wedstrijd hebben de tegenstanders van Ajax ongeacht hun eindklassering een thuisvoordeel, terwijl het spelen op een andere locatie niet eenvoudig zal zijn vanwege de korte voorbereidingstijd. Bovendien is men afhankelijk van de deelnemers aan de play-offs.

Hoe realistisch zijn de play-offs voor Ajax?

Met de huidige klassering - de zesde plaats - speelt Ajax na dit seizoen hoe dan ook play-offs voor Europees voetbal. Alleen een vijfde plaats zou er nog voor kunnen zorgen dat Ajax geen play-offs hoeft te spelen. In dat geval zou Feyenoord wel de bekerfinale tegen NEC op 21 april moeten winnen.

Bij een zesde plek of lager speelt Ajax sowieso play-offs om Europees voetbal. De Amsterdamse club speelt komend weekeinde tegen FC Twente, terwijl de huidige nummer vijf NEC - dat nu één punt meer dan Ajax heeft - een thuisduel met PEC Zwolle speelt. In de resterende vier wedstrijden speelt Ajax nog tegen Excelsior (thuis), FC Volendam (uit), Almere City (thuis) en Vitesse (uit). Het programma van NEC lijkt op papier moeilijker met thuisduels met AZ en Feyenoord. Verder spelen de Nijmegenaren nog op bezoek bij Excelsior en Almere City.

Ook Go Ahead Eagles en FC Utrecht mogen nog hopen op een klassering boven Ajax. De Amsterdammers staan op dit moment op 45 punten, terwijl Go Ahead Eagles en FC Utrecht - beide 42 punten - volgen op korte afstand.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.