Joling wil niet wijken voor Ajax: 'Gaat dit keer toch echt eventjes om de Toppers'

door Bart Veenstra 203

Bron Radio 538

Joling wil niet wijken voor Ajax: 'Gaat dit keer toch echt eventjes om de Toppers'

door Bart Veenstra 203

Bron Radio 538

Laatst geüpdatet

Gerard Joling vindt dat Ajax - mocht de club play-offs voor Conference League-voetbal moeten spelen - moet uitwijken naar een andere speellocatie. Ten tijde van de play-offs vinden namelijk de Toppers-concerten in de Johan Cruijff ArenA plaats en dat wil Joling, een van de zangers van de Toppers, graag zo houden.

In de 538 Ochtendshow komt Joling te spreken over de kwestie. De zanger vindt nog steeds dat de concerten van de Toppers absoluut niet verplaatst kunnen worden. 'Het zou natuurlijk sowieso nooit kunnen. Dat wordt soms wel één jaar of twee jaar van tevoren al besproken. Er hangt geluid in voor een vermogen en alles zit erop en eraan, dus dat zou niet kunnen. Ajax gaat gewoon uitwijken.'

Joling vindt ook niet dat Ajax voorrang moet krijgen, omdat de Amsterdamse club de hoofdhuurder van de Johan Cruijff ArenA is. 'Wij hebben dan al twee concerten gedaan. Ze zijn een week bezig om daar alles op te hangen en dan kan je niet zeggen: we gaan het even binnen één dag eruit halen en dan gaat Ajax spelen. Zo fantastisch heeft Ajax nou ook weer niet gespeeld... Maar we hebben hier in Aalsmeer ook nog wel een voetbalveld.'

De zanger ziet in dat het er al het hele jaar niet rooskleurig uitziet voor Ajax. 'Wij gaan het gewoon doen en er zal een andere oplossing gevonden moeten worden. Het is voor Ajax natuurlijk hartstikke lullig, maar het gaat dit keer toch eventjes om de Toppers. Er is echt wel een grasveldje in Nederland te vinden waar Ajax kan spelen', besluit Joling.

Ajax vindt het te prematuur om iets over play-offs te zeggen

Eerder vond Ajax het nog 'te prematuur' om iets over de play-offs te zeggen. In Nederland spelen de nummers vijf tot en met acht play-offs voor een ticket voor de tweede voorronde van de Champions League. Dit verandert als de winnaar van het bekertoernooi in de top-drie van de competitie eindigt. Feyenoord zou dat nog kunnen bewerkstelligen. Mocht Feyenoord de beker winnen en in de top-drie eindigen, dan worden de play-offs gespeeld tussen de nummers zes en negen van de Eredivisie. Ajax staat op dit moment op de vijfde plaats en zodoende is het spelen van play-offs na het reguliere seizoen absoluut niet ondenkbaar.

Registreer je bij Bezwaarmaker.nl en maak gratis bezwaar tegen je WOZ-waarde!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.