Branie: ‘Ajax heeft nu een slimme, tactisch superieure toptrainer nodig: een type Slot’

door BadembaBarrie 328

Bron Ajax Showtime

Branie: ‘Ajax heeft nu een slimme, tactisch superieure toptrainer nodig: een type Slot’

door BadembaBarrie 328

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

‘Schandalig’, ‘beschamend’ en ‘mannen tegen jongens’, zo beoordeelden de Ajaxspelers en trainer John van ’t Schip hun eigen prestaties na de historische oorwassing (6-0) door Feyenoord. De Ajaxpodcast Branie bespreekt behalve de diepe sportieve crisis ook de zo mogelijk nóg diepere bestuurlijke crisis waarin Ajax verkeert. Hoe nu verder?

Presentator Menno Pot, Paroolverslaggever Jop van Kempen en Ajax Showtimeredacteur Bademba Barrie richten zich om te beginnen op de wedstrijd. 'Iedereen wist dat de kans op winst heel klein was', zegt Barrie, 'En iedereen wist dat de kans op een flink pak rammel aanwezig was, maar het was nog veel en veel treuriger dan dat: dit was een vernedering op alle denkbare vlakken.'

Dat erkende na de wedstrijd ook Van ’t Schip, die erop wees dat Ajax behalve voetballend ook fysiek en mentaal was afgetroefd. Ook tactisch, qua strijdplan? Van ’t Schip noemde dat aspect niet, maar Branie doet dat wel. Jop van Kempen: 'Na de wedstrijd legde Arne Slot uit wat Ajax anders deed dan hij had verwacht en wat hij daar tegenover zette. Slot is tactisch en inhoudelijk zo sterk, hij heeft de macht over wat er in het veld gebeurt. Dat is toch wel een flink verschil met Van ’t Schip.'

'Grote verschil tussen Ajax en Feyenoord is toch vooral de trainer'

Conclusie: hét grote verschil tussen Ajax en Feyenoord is toch vooral de trainer. Wil Ajax herrijzen, dan zal de club op zoek moeten naar een trainer van het kaliber Slot. En zo komen we weer uit bij de bestuurscrisis. Wie gaat die trainer zoeken? De stroming die vindt dat dat misschien tóch Alex Kroes moet zijn, vindt steeds meer munitie. Branie bespreekt de stand van zaken en zal dat ook volgende week maandag weer doen, als Ajax wéér een zware wedstrijd heeft afgewerkt, thuis tegen FC Twente.

Bademba Barrie (Twitter: @Bademba__Barrie | E-mail: b.barrie@ajaxshowtime.com)

Branie is dit seizoen elke maandagmiddag om 12.00 uur te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de nieuwe aflevering nu!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.