Vos blij met debuut Rijkhoff: 'Heel erg blij met wat hij tot nu toe heeft gebracht'

door Bart Veenstra 3

Bron Voetbal International

Vos blij met debuut Rijkhoff: 'Heel erg blij met wat hij tot nu toe heeft gebracht'

door Bart Veenstra 3

Bron Voetbal International

Jong Ajax-trainer Dave Vos ziet in dat Julian Rijkhoff een goede ontwikkeling heeft doorgemaakt bij Borussia Dortmund. De talentvolle spits keerde vorige week terug bij Ajax en maakte maandagavond zijn debuut voor Jong Ajax in de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht (0-1 winst).

Vos kende Rijkhoff al van zijn eerdere periode in de jeugdopleiding van Ajax. Sindsdien is de spits vooral completer geworden, zo vertelt de oefenmeester tegenover Voetbal International. 'Je ziet dat hij wel een en ander heeft geleerd in Duitsland. Julian heeft specifieke kwaliteiten: zijn vaardigheid, het kaatsen van de bal, het loeren om in de diepte weg te komen, technisch afronden, wat hij echt goed kan. Daar heeft hij vanavond ook al dingen van laten zien, dus ik ben blij met zijn debuut. Helaas mondde het niet uit in een goal voor hem, maar ik ben tevreden’, aldus Vos.

Voor Jong Ajax is de komst van Rijkhoff een kwaliteitsimpuls. Vos vertelt dat de spitspositie bij het belofteteam het hele jaar vacant is geweest. 'Nu hebben we daar gelukkig echt kwaliteit kunnen toevoegen voor de club. Want in principe, als wij een speler halen bij Jong Ajax in deze fase van de opleiding, dan haal je die wel met het doel om aan te sluiten bij het eerste elftal’, weet Vos.

Rijkhoff kende geen hoofdrol tijdens zijn debuutwedstrijd voor Jong Ajax. Volgens Vos heeft dat een duidelijke reden: Jong Ajax kwam te weinig in de zestien van de tegenstander. 'In de eerste helft wel een aantal keren, dan zie je ook dat Julian overal bij zit. Dat is waar hij het verschil moet maken, niet rond de middenlijn. Ik vind ook dat we hem vandaag niet vaak genoeg in stelling konden brengen, maar ik ben heel erg blij met wat hij tot nu toe heeft gebracht.’

Groei voor Rijkhoff op voetballend én persoonlijk gebied

Volgens Vos is Rijkhoff qua persoonlijkheid gegroeid in Duitsland. Ook op voetballend vlak heeft de spits stappen gemaakt, zo vertelt de trainer. 'In Duitsland hebben ze ook best wel veel verschillende systemen gespeeld, dus daar word je wat allrounder van. Je ziet nu dat hij iets aan zijn spel heeft toegevoegd. Maar goed, als hij bij Ajax was gebleven, had hij waarschijnlijk ook dit niveau gehad, hoor. Dat is heel moeilijk om te duiden. Ik denk nog steeds dat je als jonge speler het beste bij je club kan blijven en vanuit daar dat traject aan kan gaan. Maar goed, het heeft Julian denk ik vooral in zijn persoonlijkheid heel erg geholpen.’

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.