Van Gaal ziet dat het spel beter moet: 'Maar het belangrijkste is dat we ons kwalificeren'

door Cristian de Jong 1

Bron NOS

Van Gaal ziet dat het spel beter moet: 'Maar het belangrijkste is dat we ons kwalificeren'

door Cristian de Jong 1

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Louis van Gaal zit vol vertrouwen richting het duel van het Nederlands elftal met gastland Qatar. De bondscoach heeft een aantal wijzigingen doorgevoerd. Voor Ajax staan Jurriën Timber, Davy Klaassen en Daley Blind in de basis. Nederland zal zich tegen Qatar moeten plaatsen voor de knock-outfase.

Steven Bergwijn zal het echter moeten doen met een plekje op de bank. Dit zal betekenen dat Memphis Depay en Cody Gakpo in de punt van de aanval zullen beginnen. Gakpo zal voor de diepte moeten zorgen, volgens Van Gaal. 'Dat is de speler met de meeste diepgang', vertelt de bondscoach bij de NOS voorafgaand aan het duel met Qatar. 'Het is een afstemming tussen Memphis en Gakpo', benadrukt Van Gaal.

Ook Steven Berghuis moet genoegen nemen met een plek op de bank. Voor hem in de plaats staat Marten de Roon. Die zal naast Frenkie de Jong moeten functioneren. Voor dit duo zal Davy Klaassen spelen als meest aanvallende middenvelder. 'Ik wil De Roon ook zien in combinatie met De Jong en Klaassen', vervolgt Van Gaal. Het middenveld zal de spits van Qatar moeten opvangen, vertelt Van Gaal. In de opbouw behoudt De Jong zijn inzakkende rol.

Spel moet beter bij Oranje

Van Gaal hoopt daarnaast dat het spel van zijn ploeg beter zal zijn dan tegen Senegal en Ecuador, maar de bondscoach ziet ook dat het resultaat belangrijker is. Wanneer Van Gaal tevreden is? 'Als we als eerste doorgaan naar de volgende ronde. Ik hoop dat het aantrekkelijker wordt dan de afgelopen wedstrijden, maar het belangrijkste is dat we ons kwalificeren', aldus Van Gaal.

Bij Jacks kun je nu vijftig keer je inzet terugkrijgen als Nederland van Qatar wint. Check snel hoe het werkt!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.