Timber, Blind en Klaassen namens Ajax in basis Oranje tegen Qatar

door Bart Veenstra 58

Bron AS

Timber, Blind en Klaassen namens Ajax in basis Oranje tegen Qatar

door Bart Veenstra 58

Bron AS

Laatst geüpdatet

Jurriën Timber, Daley Blind en Davy Klaassen staan namens Ajax in de basis van het Nederlands elftal voor het WK-groepsduel met Qatar. Het houdt onder meer in dat Steven Berghuis en Steven Bergwijn vanaf de bank zullen moeten toekijken.

Richting de wedstrijd was het opnieuw de vraag welke spelers bondscoach Louis van Gaal dit keer zou gaan opstellen. Vooral achter de positie van controleur naast Frenkie de Jong op het middenveld stond wederom een vraagteken. Steven Berghuis begon het eerste groepsduel met Senegal nog als basisspeler, waarna Van Gaal tegen Ecuador voor Teun Koopmeiners koos. Tegen Qatar is het Marten de Roon die als controleur naast De Jong gaat spelen.

In de aanval staat Memphis Depay weer eens in de basis. De aanvaller van FC Barcelona komt terug van een bovenbeenblessure en kwam tegen Senegal en Ecuador als invaller in het veld. Zijn basisplaats gaat ten koste van die van Bergwijn. Depay vormt de aanval met Cody Gakpo, terwijl Davy Klaassen als 'tien' gaat starten.

Achterin vinden er geen wijzigingen plaats. Andries Noppert is wederom de keeper, terwijl het centrum van de achterhoede opnieuw bestaat uit Jurriën Timber, Virgil van Dijk en Nathan Aké. Als wingbacks kiest Van Gaal ook dit keer voor Denzel Dumfries en Daley Blind.

Duel met Qatar belangrijk voor groepswinst

Het duel tussen Nederland en Qatar begint om 16.00 uur. Oranje heeft op dit moment goede papieren om de groep te winnen, al is het ook voor een deel afhankelijk van het resultaat bij het duel tussen Senegal en Ecuador. Bij groepswinst speelt Oranje tegen de nummer twee van groep B. Als nummer twee zou Oranje tegen de nummer één van groep B spelen in de achtste finales. In die groep lijkt Engeland beste papieren te hebben voor de groepswinst, terwijl Iran en de Verenigde Staten in een onderlinge strijd wellicht uitmaken wie de groep eindigt als nummer twee.

Opstelling Oranje:

Noppert; Dumfries, Timber, Van Dijk, Aké, Blind; De Roon, De Jong; Klaassen; Gakpo, Depay.

Bij Jacks kun je nu vijftig keer je inzet terugkrijgen als Nederland van Qatar wint. Check snel hoe het werkt!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.