Van Gaal komt met advies voor Timber: 'Of hij die stap nu al aankan: dat weet ik niet'

door Jesse ter Haar 62

Bron KNVB

Van Gaal komt met advies voor Timber: 'Of hij die stap nu al aankan: dat weet ik niet'

door Jesse ter Haar 62

Bron KNVB

Laatst geüpdatet

Louis van Gaal betwijfelt of het gedurende de komende transferperiode het juiste moment voor Jurriën Timber is om naar Manchester United te gaan. De bondscoach van het Nederlands elftal looft de kwaliteiten van de jonge verdediger, maar weet ook hoe groot de stap naar de Premier League is.

Op de persconferentie in aanloop naar Wales - Nederland laat Van Gaal zich uit over de mogelijkheid dat Timber de transfer maakt. Van Gaal ziet de kwaliteiten, maar weet niet of de timing goed is. 'Ik denk dat een speler van zijn kwaliteiten in de Premier League kan spelen. Maar of hij die stap nu al aankan: dat weet ik niet. Hij zal wel moeten spelen', zo luidt zijn advies.

Verder sprak Van Gaal over Erik ten Hag, die vanaf komend seizoen de trainer is van Manchester United. Eerder raadde de trainer van Oranje hem de stap nog af, vooral vanwege de commerciële manier van werken van de Engelse topclub. Uiteindelijk ging Ten Hag de uitdaging toch aan en wat blijkt: de twee spraken elkaar naderhand nog.

'Ik heb met hem gesproken bij mijn documentaire', vertelt Van Gaal, die opnieuw ingaat op de manier van werken binnen de club Manchester United. 'Er is nu nieuw leiderschap. Het was Woodward en nu is het Richard Arnold. Dat kan het verschil maken. We moeten afwachten en het zien. Hij heeft veel vertrouwen, dus wie ben ik om daar iets over te zeggen?'

De toekomst van Timber

Dat de naam van Timber in Engeland wordt genoemd, is inmiddels geen geheim meer. Naar verluidt sprak het management van het talent zelfs al met de club uit Manchester. Tegelijkertijd hoopt Ajax echter nog altijd het tot medio 2024 lopende contract van Timber te verlengen. Bovendien zou de Amsterdamse club positieve signalen hebben gekregen over een langer verblijf van Timber in Amsterdam.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties