'Ajax ontvangt positieve signalen over langer verblijf Timber in Amsterdam'

door Jesse ter Haar 408

Bron De Telegraaf

'Ajax ontvangt positieve signalen over langer verblijf Timber in Amsterdam'

door Jesse ter Haar 408

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax heeft een groeiend vertrouwen inzake een langer verblijf van Jurriën Timber bij de club, zo schrijft De Telegraaf donderdagochtend. De verdediger lijkt bij Ajax simpelweg zekerder te zijn van een vaste basisplaats van Manchester United en dat kan hem weleens langer in Amsterdam gaan houden.

Speeltijd in de eerste maanden van het volgende seizoen kunnen van groot belang zijn. Het WK in Qatar staat immers gepland voor november en december. Een overstap naar Manchester United - en bijkomend minder speeltijd - kan zijn kans op een rol op het eindtoernooi verkleinen. Bij Ajax is er geen enkele twijfel over de basisplaats van het toptalent.

Als het aan Erik ten Hag ligt, maakt Timber wel de oversteek naar Engeland. Ajax zou een fors bedrag van veertig miljoen euro verlangen voor zijn jonge verdediger, maar dat zou geen groot probleem voor Manchester United vormen. De garantie op speeltijd kan dat echter wel. In de top van het Europese voetbal is de nog altijd relatief onervaren Timber allesbehalve zeker van een wekelijkse basisplaats.

In Amsterdam hoopt men nog altijd op een opwaardering en verlenging van het contract van Timber. Zijn management gaat binnen afzienbare tijd in gesprek met de club om de optie te bespreken. Een eventuele terugkeer van Quinten Timber - de tweelingbroer van de Ajacied - bij Ajax kan helpen in de overtuigingskracht om hem langer in Amsterdam te houden.

Timber houdt alle deuren open

Enkele dagen geleden sprak Timber zich nog uit over de geruchten die ontstonden over een overstap naar Manchester United. Hij zei het gevoel te hebben nog altijd niet uitgeleerd te zijn bij Ajax, maar sloot tegelijkertijd ook de deur van een overstap niet. 'Natuurlijk kan ik me daar (bij Ajax, red.) nog verder ontwikkelen. Dat weet ik honderd procent zeker. Ik heb niet het gevoel dat ik klaar ben bij de club. Maar bij andere clubs kan ik me ook ontwikkelen', sprak hij.

Ben jij op zoek naar de beste wedtips voor het interlandvoetbal van donderdag 2 en vrijdag 3 juni? Zoek niet verder dan Sportbookies!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties