Timber gaat in op geruchten: 'Niet het gevoel dat ik klaar ben bij Ajax'

door Bart Veenstra 251

Bron De Telegraaf

Timber gaat in op geruchten: 'Niet het gevoel dat ik klaar ben bij Ajax'

door Bart Veenstra 251

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Jurriën Timber vindt dat hij nog niet uitgeleerd is bij Ajax. De verdediger, die in de nadrukkelijke belangstelling van Manchester United zou staan, geeft in gesprek met De Telegraaf tegelijkertijd aan dat hij zich ook bij andere clubs verder kan ontwikkelen.

En daarmee laat hij de vraag waar hij het komende seizoen speelt nog onbeantwoord. 'Natuurlijk kan ik me daar (bij Ajax, red.) nog verder ontwikkelen. Dat weet ik honderd procent zeker. Ik heb niet het gevoel dat ik klaar ben bij de club. Maar bij andere clubs kan ik me ook ontwikkelen', voegt hij eraan toe.

Timber heeft bij Ajax nog een contract dat loopt tot medio 2024. Ajax wil het contract van de talentvolle verdediger graag verlengen, maar Timber zelf heeft nog geen beslissing genomen over zijn nabije toekomst. 'Ik focus me nu op de komende interlands en ga dan lekker op vakantie. Dan moet ik er nog maar eens goed over nadenken.'

Erik ten Hag, de nieuwe manager van Manchester United, zou Timber graag naar Engeland willen halen. De berichten gaan dat Manchester United ruim veertig miljoen euro zou willen betalen voor de Ajax-verdediger. 'Uiteindelijk zal mijn gevoel de doorslag geven', aldus Timber, die in de belangstelling staat van nog meer Europese topclubs.

'Ajax is ook een grote club'

'Het plaatje moet kloppen. Je kan wel naar een grote club gaan. Maar als je daar niet gaat spelen, dan kan je beter bij Ajax blijven', weet Timber. 'En Ajax is ook een grote club. We voetballen in de Champions League en ik speel daar samen met de beste spelers van Nederland. Dat is niet niks', aldus Timber, die weet wat hij heeft in Amsterdam.

In het afgelopen anderhalf jaar is het allemaal erg snel gegaan voor Timber. Zo snel dat hij het zelf amper kan bevatten. 'Ik besef het eigenlijk nog steeds niet. Het is ook nog niet klaar, nu focus ik me weer op Oranje. Terugkijken komt later wel, waarschijnlijk tijdens mijn vakantie.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.