Van Gaal juicht transfer van Bergwijn toe: 'Mag van mij zo snel mogelijk naar Ajax'

door Bas Velzel 72

Bron Nederlands elftal

Van Gaal juicht transfer van Bergwijn toe: 'Mag van mij zo snel mogelijk naar Ajax'

door Bas Velzel 72

Bron Nederlands elftal

Laatst geüpdatet

Louis van Gaal ziet een transfer voor Steven Bergwijn naar Ajax zeker zitten. De bondscoach van het Nederlands elftal vindt het zonde dat zijn rappe aanvaller weinig aan spelen komt bij zijn club Tottenham Hotspur, maar is wel onder de indruk dat hij bij Oranje weer in bloedvorm is.

'Van mij mag-ie zo snel mogelijk naar Ajax', aldus Van Gaal op de persconferentie na afloop van het gewonnen duel met België. 'Vorm kweek je niet bij het Nederlands elftal, maar bij de club. Alleen Bergwijn niet', laat hij los over de scorende Bergwijn die een uitzonderig is op die regel.

Voor de belastbaarheid zou een overstap van Tottenham Hotspur naar Ajax een zegen zijn, benadrukte Van Gaal, nadat hij werd geconfronteerd met de blessures die Bergwijn nu in Londen soms oploopt vanwege het geringe aantal speelminuten. 'Maar Bergwijn gaat waarschijnlijk toch naar een andere club? Of heb jullie dat gerucht in De Telegraaf niet gelezen?', antwoord de bondscoach gevat terug.

25 miljoen euro voor Bergwijn

Vrijdagochtend kwam naar buiten dat Ajax een officieel bod heeft neergelegd bij Tottenham Hotspur. Het zou gaan om een bod van vijftien miljoen euro exclusief bonussen, maar dat werd door de Engelsen resoluut afgewezen. Naar verluidt verlangt Tottenham Hotspur een bedrag van 25 miljoen euro voor de diensten van Bergwijn. Tijdens de vorige transferperiode kwamen beide clubs ook al niet tot een akkoord, waardoor Bergwijn in Londen bleef.

Wanneer Ajax en Tottenham Hotspur tot een akkoord komen, lijkt een transfer zeer realistisch. De Amsterdammers gaven de buitenspeler een salarisindicatie en op basis daarvan lijkt een deal tussen club en speler geen probleem te vormen. In januari ketste de deal nog af, maar Ajax blijkt volhardend en wil Bergwijn deze zomer vastleggen. Bergwijn zelf gaat niet in op de geruchten rond een mogelijk vertrek naar Amsterdam. 'We gaan zien wat de toekomst brengt', aldus Bergwijn.

Sportbookies had van de vorige wedtips zeven van de negen goed! Bekijk de nieuwe wedtips voor dit weekend!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties