Van der Sar sprak met Gorter: 'Ajax ziet ook wel toekomst in hem'

door NielsOpdam 17

Bron Kick-off Podcast

Van der Sar sprak met Gorter: 'Ajax ziet ook wel toekomst in hem'

door NielsOpdam 17

Bron Kick-off Podcast

Laatst geüpdatet

Edwin van der Sar heeft Jay Gorter aangegeven dat Ajax hem beslist niet kwijt wil raken. Dat vertelt Mike Verweij, Ajax-watcher namens De Telegraaf, in de Kick-off Podcast. Verder spreekt Verweij ook over de scouting van de Amsterdamse club.

Met het binnenhalen van Gerónimo Rulli is Gorter nu de vierde keeper bij Ajax. Toch willen de Amsterdammers hem binnenboord houden, vertelt Verweij. 'Edwin van der Sar heeft in een gesprek met Gorter aangegeven dat Ajax hem beslist niet kwijt wil, dat ze ook wel toekomst in hem zien. Het is ook wel logisch om een jonge Nederlandse jongen toch te behouden en misschien ergens anders ervaring op te laten doen.'

Tijdens de afgelopen zomer kwamen er veel spelers bij Ajax op voorspraak van zaakwaarnemers en zelfs zonder scoutingsrapporten. Volgens Verweij wordt er nu toch weer goed geluisterd naar scouts Henk Veldmate en Hans van der Zee. Toen Alfred Schreuder binnenkwam bij Ajax was het volgens Verweij niet makkelijk voor hem, ook niet op het gebied van de scouting.

'Van der Zee en Doesburg gunnen elkaar licht niet in de ogen'

'Speciaal voor de scouts was er een dubbele vergadering belegd, omdat twee scouts elkaar het licht in de ogen niet gunnen en niet met elkaar praten. Dat waren Hans van der Zee en Michel Doesburg, van AZ afkomstig', vervolgt Verweij zijn verhaal, die constateert dat Schreuder in een situatie kwam zonder technisch directeur en met scouts die 'én genegeerd worden én niet met elkaar praten'.

Volgens de Ajax-watcher neemt dat niet weg dat de trainer van Ajax in de eerste seizoenshelft ook dingen anders had moeten doen. 'Op hem valt ook van alles aan te merken, onder meer de keuzes op het middenveld en de keuze tussen Brobbey en Kudus. Het is beslist niet om Schreuder vrij te pleiten en te zeggen dat hij het allemaal fantastisch doet, helemaal niet zelfs. Maar ik denk wel dat hij onder de meest moeilijke omstandigheden moet werken in Amsterdam.'

Denk jij dat Ajax de competitie hervat met een overwinning op NEC? Zet in en verdien 1,36 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.