Ajax presenteert Rulli; doelman tekent tot medio 2026

door NielsOpdam 352

Bron Ajax

Ajax presenteert Rulli; doelman tekent tot medio 2026

door NielsOpdam 352

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Ajax heeft Gerónimo Rulli definitief binnen, zo meldt de Amsterdamse club via de clubwebsite. De Argentijnse doelman komt over van Villarreal. Rulli tekent een contract dat per direct ingaat en duurt tot en met 30 juni 2026. In de overeenkomst is voor Ajax een optie voor nog een seizoen opgenomen.

Foto: AJAX

De Amsterdammers melden dat beide clubs een transfersom overeenkwamen waarbij Ajax acht miljoen euro betaalt aan de Spaanse club. 'Dit bedrag kan middels variabelen oplopen tot maximaal €10 miljoen', schrijft Ajax. Bij Villarreal had Rulli nog een contract tot en met medio 2024. In Amsterdam krijgt hij rugnummer 12.

De Argentijnse keeper werd opgeleid door Estudiantes en debuteerde in 2013 in het eerste elftal van die club. Daarna speelde hij voor Real Sociedad en Montpellier. Uiteindelijk belandde hij ook bij Villarreal en met die club won hij in 2021 de Europa League. Als Argentijns international maakte Rulli deze winter deel uit van de selectie van de wereldkampioen.

Schreuder geeft aan dat Rulli eerste doelman wordt

Alfred Schreuder vertelde eerder op de vrijdag dat het 'krap' wordt voor Rulli om tegen NEC Nijmegen te keepen. De Ajax-trainer gaf aan dat de Argentijnse doelman in ieder geval basisspeler gaat worden bij Ajax. 'Het lijkt me logisch dat als je een keeper haalt, dat hij dan eerste keeper wordt.'

Denk jij dat Ajax de competitie hervat met een overwinning op NEC? Zet in en verdien 1,36 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.