'Valkanis is een type dat meedoet met conditietrainingen'

door Roemer Smid 91

Bron Voetbal International

'Valkanis is een type dat meedoet met conditietrainingen'

door Roemer Smid 91

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Ajax heeft met de komst van John van 't Schip ook een nieuwe assistent-trainer in de gelederen: de Australiër Michael Valkanis. Voetbal International ging op onderzoek uit naar de rechterhand van Van 't Schip.

Van 't Schip en Valkanis ontmoeten elkaar bij Melbourne City. De twee werken een half jaar samen bij de Australische club. 'Van ’t Schip raakt in een half jaar zó onder de indruk van zijn assistent dat hij hem aandraagt bij PEC Zwolle.' In Zwolle zijn de eerste reacties kritisch, zit de club wel op een veldtrainer te wachten die de Nederlandse taal niet beheerst? Maar Valkanis weet de PEC-harten snel voor zich te winnen.

Valkanis wordt beschreven als een bevlogen en betrokken trainer. 'Een aardige en veeleisende kerel, klinkt het. Iemand die gewoon meedoet met de conditietesten, hoewel Valkanis toch wat kilootjes te zwaar was. Zijn oefenstof wordt als pittig ervaren.'

'Valkanis gaat de spelers van Ajax in positieve zin gek maken'

Bij PEC zijn ze zo onder de indruk van de Australiër met Griekse roots dat hij zelfs na het ontslag van Van 't Schip een rol krijgt binnen de jeugdopleiding. Maar als Van 't Schip bondscoach van het Griekse elftal wordt verlaat Valkanis, mede vanwege zijn Griekse roots, PEC om zich weer bij zijn kompaan te voegen. Ondanks zijn vertrek kan hij niet meer kapot in Zwolle. 'Bij PEC zijn ze er zeker van dat Valkanis in staat is om de spelers van Ajax te raken en "in positieve zin gek te maken. Hij gaat er een bepaalde drive in gooien".'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.