Ajax stelt Van 't Schip aan als interim-trainer; na dit seizoen functie in technisch management

door Bart Veenstra 356

Bron Ajax.nl

Ajax stelt Van 't Schip aan als interim-trainer; na dit seizoen functie in technisch management

door Bart Veenstra 356

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax heeft de komst van John van 't Schip als interim-hoofdtrainer van Ajax 1 wereldkundig gemaakt. Op Ajax.nl valt te lezen dat de voormalig rechtsbuiten een overeenkomst teken die loopt van 30 oktober 2023 tot en met 30 juni 2025. Van 't Schip en Ajax kwamen overeen dat hij met ingang van 1 juli 2024 een functie in het technisch management gaat vervullen.

In het persbericht laat Ajax eveneens weten dat Michael Valkanis, die tot maandag hoofdtrainer was bij Hapoel Tel Aviv, wordt aangesteld als assistent-trainer. Valkanis werkte eerder met Van 't Schip samen bij de nationale ploeg van Griekenland, Melbourne City en PEC Zwolle. Valkanis tekent een contract tot en met 30 juni 2024.

Hedwiges Maduro, die in de afgelopen dagen interim-hoofdtrainer was, keert terug zijn in zijn rol als assistent-trainer. Tijdelijke assistent-trainer Dave Vos vervolgt het seizoen als hoofdtrainer van Jong Ajax.

Reacties Van 't Schip en Van Halst

In een korte reactie laat Van 't Schip weten dat hij blij is dat het rond is. 'Ik heb veel zin om te gaan beginnen bij de club waar het voor mij ook ooit is begonnen. Uit de gesprekken die ik met alle betrokkenen hierover heb gevoerd heb ik een erg goed gevoel overgehouden. Ajax moet snel de sportieve weg omhoog pakken en daar werk ik graag aan mee.'

Van Halst, op dit moment nog interim-algemeen directeur van Ajax, legt uit waarom men heeft gekozen voor Van 't Schip: 'John is een ras-Ajacied die veel ervaring heeft opgedaan in binnen- en buitenland, zowel op het veld als daarbuiten. Wat ons betreft is hij voor nu de aangewezen persoon om aan de prestaties een positieve draai te geven. Allereerst als hoofdcoach bij het eerste elftal. Voor de langere termijn zal een andere technische rol voor hem in het verschiet liggen. John heeft eerder goed samengewerkt met Michael Valkanis als assistent-trainer en wij denken dat Michael een welkome toevoeging is aan onze technische staf.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.