'Van 't Schip maandag gepresenteerd als nieuwe trainer van Ajax'

door Jesse ter Haar 549

Bron Algemeen Dagblad

'Van 't Schip maandag gepresenteerd als nieuwe trainer van Ajax'

door Jesse ter Haar 549

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

John van 't Schip zal maandag worden gepresenteerd als nieuwe trainer van Ajax, zo weet men zeker bij het Algemeen Dagblad. Hierna zal er niet meer worden getreuzeld en stapt de oud-speler van de club direct het veld op.

Dat Van 't Schip zou terugkeren bij Ajax, was al even bekend. In eerste instantie zou hij echter toetreden tot het technisch management en vanuit die functie het Ajax-denken binnen de club bewaken. Nu Maurice Steijn bijna een week geleden vertrok bij Ajax, kwam er plots een andere vacature vrij voor Van 't Schip. Hij zal aantreden als vervanger van Steijn en het seizoen afmaken.

Komende maandag zal ook door Ajax zelf naar buiten worden gebracht dat Van 't Schip de nieuwe trainer van de Amsterdammers gaat worden. Het is dan ook direct zijn eerste werkdag, zo valt te lezen. Komende donderdag, wanneer Ajax het thuis tegen FC Volendam opneemt, zal Van 't Schip voor het eerst in zijn tweede termijn in Amsterdam als trainer van de club op de bank zitten.

De voormalig international van het Nederlands elftal komt overigens niet alleen naar Amsterdam. Michael Valkanis, huidig trainer van Hapoel Tel Aviv, komt Van 't Schip als assistent-trainer versterken. Ajax en de Australiër zouden al een akkoord hebben bereikt, maar het is nog wachten op groen licht van de club uit Israël. De club zet in op een transfervrije komt van de beoogde assistent-trainer.

Week van Maduro

Van 't Schip moet vanaf maandag een vervolg zien te geven aan de basis die Hedwiges Maduro sinds het vertrek van Steijn heeft geprobeerd te leggen. Er klonken veel positieve geluiden over de eerste helft van Ajax tijdens de uitwedstrijd tegen PSV van zondag, maar toch bleven de Amsterdammers met lege handen. De club uit Eindhoven trakteerde de recordkampioen van Nederland zelfs nog op een ruime nederlaag: 5-2.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.