'Ajax zag komst van Valkanis aanvankelijk niet zitten'

door Bart Veenstra 92

Bron Voetbal International

'Ajax zag komst van Valkanis aanvankelijk niet zitten'

door Bart Veenstra 92

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Ajax zag de komst van assistent-trainer Michael Valkanis in eerste instantie niet zitten. Dat meldt Voetbal International dinsdagochtend. De Australiër met Griekse roots werd desondanks - op aandringen van de nieuwe hoofdtrainer (interim) John van 't Schip - binnengehaald.

Op het moment dat Van 't Schip door Ajax werd gevraagd of hij tot het einde van het seizoen trainer van de club wil zijn, weet hij meteen wie hij als assistent wil. Van 't Schip draagt Valkanis aan bij Ajax, maar de club zou volgens Voetbal International aanvankelijk zijn komst niet hebben zien zitten. Dit omdat de club liever niet weer iemand van buitenaf haalt en het met Hedwiges Maduro en Saïd Bakkati al twee assistenten in huis heeft. 'De komst van Valkanis is echter een eis van Van 't Schip en uiteindelijk gaat Ajax akkoord', schrijft het medium.

Van 't Schip over Valkanis

Tegenover datzelfde medium sprak Van 't Schip maandag al over de komst van zijn assistent-trainer. 'Ik werk sinds mijn periode in Australië met hem samen. Michael is gewoon een heel goede veldtrainer. Hij kan het op een heel duidelijke en goede manier overbrengen, de visie en de manier waarop wij willen spelen.'

'Dat kan hij in goede trainingsvormen vertalen, in goede presentaties', gaat Van 't Schip verder. 'Ik vind het belangrijk, omdat het ook zo’n korte termijn is dat ik erin stap, dat ik iemand bij me heb waar ik heel veel vertrouwen in heb. Dat ik er blind van op aan kan dat hij weet wat ik wil en ik weet wat hij doet.’

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.