[Update II] 'Klaiber voegt zich na komend weekend bij FC Utrecht'

door Jesse ter Haar 281

Bron Algemeen Dagblad

[Update II] 'Klaiber voegt zich na komend weekend bij FC Utrecht'

door Jesse ter Haar 281

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

FC Utrecht zou interesse hebben in Sean Klaiber, zo bericht het Algemeen Dagblad maandagavond. De club uit de gelijknamige stad is nog zoekende naar spelers die de selectie kunnen versterken en zou in Klaiber een interessante optie zien.

De rechtsback mag naar verluidt (tijdelijk) vertrekken bij Ajax, omdat hij niet in de plannen van trainer Alfred Schreuder voorkomt. Hij zou voor een 'schappelijke prijs' mogen vertrekken, wat de interesse van FC Utrecht heeft gewekt. Hoeveel Klaiber precies zou kosten, is niet bekend.

Als FC Utrecht Klaiber aantrekt, keert hij terug op het oude nest. Ajax nam hem twee jaar geleden juist over van de Utrechters, waar Klaiber een vaste waarde was. De 28-jarige verdediger speelde tussen 2014 en 2020 in de Domstad en was lange tijd een vaste waarde.

Klaiber vooral invaller in Amsterdam

Het avontuur van Klaiber is niet bepaald een succes te noemen. In zijn eerste seizoen speelde de 28-jarige verdediger in totaal 22 wedstrijden, waarvan het gros als invaller. Vorig seizoen speelde hij geen minuut. In de voorbereiding, in de zomer van 2021, raakte Klaiber zwaar geblesseerd aan de knie: hij scheurde zijn voorste kruisband af en lag het hele seizoen eruit.

Update - 22.40 uur (3 augustus 2022) 'Ook clubs uit Championship geïnteresseerd in Klaiber'

Een terugkeer van Sean Klaiber bij FC Utrecht is nog 'ver weg' volgens het Algemeen Dagblad. De krant meldt woensdagavond dat Ajax en Utrecht nog niet onderhandelen over de diensten van de rechtsback, maar dat er wel gesprekken zijn. Daarnaast zouden ook twee clubs uit de Engelse Championship 'serieus' zijn voor de 31-jarige verdediger.

Update II - 17.00 uur (26 augustus 2022) 'Klaiber voegt zich na komend weekend bij FC Utrecht'

Sean Klaiber is na komend weekend weer speler van FC Utrecht, zo verwacht het Algemeen Dagblad. Zondag speelt Ajax tegen de Domstedelingen, waarna de afronding van de transfer op het programma lijkt te staan. Klaiber is nog altijd in gesprek met zijn oude club, waar hij overigens niet kan rekenen op een soortgelijk salaris als bij Ajax. Bij een terugkeer naar zijn voormalige werkgever moet hij rekenen op een 'FC Utrecht-salaris'.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.