[Update II] 'Ajax bereidt papierwerk voor Brobbey-transfer voor'

door Bart Veenstra 928

Bron Fabrizio Romano

[Update II] 'Ajax bereidt papierwerk voor Brobbey-transfer voor'

door Bart Veenstra 928

Bron Fabrizio Romano

Laatst geüpdatet

Ajax en RB Leipzig bevinden zich in de afrondende fase inzake de transfer van Brian Brobbey. Dat meldt transferjournalist Fabrizio Romano dinsdag. Het is een kwestie van tijd voordat Brobbey zich voor de derde keer in zijn carrière Ajacied mag gaan noemen.

Volgens Romano moeten Ajax en RB Leipzig alleen nog de laatste details van de transfer uitwerken. De verwachting is dat Ajax zo'n zeventien tot twintig miljoen euro zal betalen voor Brobbey, die in Amsterdam voor vijf jaar zal gaan tekenen.

Voor de twintigjarige Brobbey zou het zijn derde periode bij Ajax betekenen. Tijdens zijn eerste periode liep hij uit zijn contract, waarna hij transfervrij naar RB Leipzig vertrok. Na een halfjaar in Duitse dienst kwam hij op huurbasis terug naar Ajax. Nu is Brobbey hard op weg om definitief terug te keren naar de club waar hij de gehele jeugdopleiding doorliep.

Verwacht jij dat Ajax wint van Red Bull Salzburg? Zet in en ontvang 2,40 keer je inzet terug bij een Amsterdamse zege!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Update - 22.10 uur (19 juli 2022) - 'Ajax en RB Leipzig bereiken volledige overeenkomst over Brobbey-deal'

Ajax en RB Leipzig hebben een volledige overeenstemming bereikt over de transfer van Brian Brobbey, zo brengt Fabrizio Romano dinsdagavond naar buiten via Twitter. Volgens de journalist is de overgang van de spits verzegeld en bevestigd. Beide clubs stonden dinsdag nog met elkaar in contact om de laatste details van de deal te bespreken. Ajax betaalt een transfersom van zeventien miljoen euro plus bonussen.

Update II - 10.00 uur (20 juli 2022) - 'Ajax bereidt papierwerk voor Brobbey-transfer voor'

Ajax bereidt op dit moment het papierwerk voor de transfer van Brian Brobbey voor. Dat meldt transferjournalist Fabrizio Romano woensdagochtend. De Amsterdammers betalen naar verluidt zeventien miljoen euro vast voor Brobbey. Dat bedrag kan middels bonussen nog oplopen. In binnen- en buitenlandse media wordt een bedrag van twintig miljoen euro genoemd. Romano voegt er nog aan toe dat Manchester United nooit een bod op Brobbey heeft gedaan.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties