Ajax blijft actief op de markt; mogelijk nog meer veranderingen op komst

door Bart Veenstra 1135

Bron Voetbal International

Ajax blijft actief op de markt; mogelijk nog meer veranderingen op komst

door Bart Veenstra 1135

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Ajax is druk bezig om de selectie voor het nieuwe seizoen vorm te geven. De Amsterdammers zagen meerdere spelers vertrekken, terwijl er ook meerdere spelers zijn aangetrokken dan wel binnen afzienbare tijd zullen worden aangetrokken. Ajax-watcher Freek Jansen geeft op de website van Voetbal International aan wat er mogelijk nog gebeuren gaat.

Op doel krijgt Jay Gorter op dit moment de meeste minuten, al ligt dat vooral aan de blessures van de ervaren doelmannen Maarten Stekelenburg en Remko Pasveer. Mits fit zullen zij uitmaken wie de eerste doelman zal zijn, zo is de verwachting.

Achterin wordt het interessanter. Daar zal Ajax het vanaf nu moeten doen zonder Noussair Mazraoui en Lisandro Martínez, terwijl de verwachting is dat ook Nicolás Tagliafico nog zal vertrekken. Met Owen Wijndal is de opvolger voor Tagliafico al binnen, terwijl Ajax ook op het punt staat om Calvin Bassey over te nemen van Rangers FC. Hij zal gelden als de opvolger van Martínez.

Voetbal International verwacht dat Jurriën Timber wel bij Ajax blijft. Zijn begeleiding is al enige tijd in onderhandeling met de clubleiding van Ajax over een nieuw contract. Over andere spelers heeft het medium ook nieuws. Zo krijgt Devyne Rensch de kans om zich te laten zien als rechtsachter, al is het zeker nog niet uitgesloten dat Ajax zich alsnog op de transfermarkt gaat roeren, mocht er op die positie een beter alternatief voorbij komen.

Ook over Perr Schuurs is er nieuws: Ajax wil de Limburger - zoals eerder werd geschreven - voorlopig niet laten vertrekken, maar Schuurs zelf lijkt daar anders over te denken. De verdediger zou intern hebben aangegeven een nieuwe reserverol niet te zien zitten.

Middenveld Ajax

Op het middenveld van Ajax zal iemand het gat van de vertrokken Ryan Gravenberch moeten opvullen. Voetbal International ziet Kenneth Taylor als voornaamste kandidaat, al zal hij concurrentie krijgen van Mohammed Kudus. Daarnaast sluit het medium niet uit dat Schreuder met Davy Klaassen en Steven Berghuis - net als bij Oranje - op het middenveld gaat spelen.

'Dat zullen zij dan samen doen met Edson Álvarez', schrijft Jansen. 'De Mexicaan heeft zijn krediet bij Ajax eigenhandig opgebouwd en heeft in de eerste weken ook op de nieuwe trainer indruk gemaakt als begenadigde balansbewaker.'

Aanval Ajax

In aanvallend opzicht heeft Schreuder veel opties, vooral op de flanken. Antony, Dusan Tadic, Steven Bergwijn, Mohamed Ihattaren, Mohamed Daramy en Francisco Conceição (bijna binnen) heeft de trainer veel keuzes. In de punt van de aanval raakte Schreuder Sébastien Haller en Danilo Pereira kwijt. Ook Brobbey vertrok na zijn huurperiode, maar hij keert juist nu weer terug. 'Maar het liefst komt er behalve Brobbey nog een spits naar Amsterdam', aldus Voetbal International.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties