'Bayern München wil Zirkzee verkopen; Ajax opnieuw genoemd als geïnteresseerde partij'

door Jesse ter Haar 266

Bron Sky Sports

'Bayern München wil Zirkzee verkopen; Ajax opnieuw genoemd als geïnteresseerde partij'

door Jesse ter Haar 266

Bron Sky Sports

Laatst geüpdatet

Bayern München wil Joshua Zirkzee verkopen, zo schrijft de Duitse tak van Sky Sport maandagavond. De spits zelf zou graag bij zijn huidige club blijven, maar Bayern München denkt er anders over. De topclub wil hem in de komende twee weken graag van de hand doen en Ajax wordt opnieuw genoemd als geïnteresseerde partij.

Momenteel werkt Zirkzee nog gewoon de voorbereiding met Bayern München af. Een echte kans op speeltijd lijkt er, ondanks het vertrek van Robert Lewandowski naar FC Barcelona, echter niet te komen. Zodoende staat hij op de nominatie om de club te verlaten. Bayern München zou een transfersom van tussen de tien en vijftien miljoen euro voor het talent willen ontvangen. Verder denkt de club aan een terugkoopoptie in het contract, want zijn potentie ziet men nog altijd.

Het salaris van Zirkzee - 2,5 miljoen euro - maakt het voor veel clubs lastig om hem te betalen. Zo is VfB Stuttgart geïnteresseerd in de aanvaller, maar kan het een dergelijk salaris simpelweg niet ophoesten. Andersom zou Bayern München interesse hebben getoond in Sasa Kalajdzic, speler van VfB Stuttgart en op die manier is er nog hoop op een compromis tussen beide partijen.

Tegelijkertijd liggen er andere clubs op de loer, waaronder Ajax dus. PSV zou de situatie van Zirkzee ook in de gaten houden, net als verschillende clubs uit Engeland en Italië. De genoemde partijen zouden bij het management van Zirkzee al navraag hebben gedaan naar zijn situatie bij Bayern München.

Zirkzee werd eerder genoemd

Bijna een maand geleden werden Ajax en Zirkzee ook al in één adem genoemd. De Amsterdammers zouden hem destijds samen met Brian Brobbey willen oppikken uit Duitsland, maar hierna viel de naam van Zirkzee niet meer. Ondertussen gingen de onderhandelingen met RB Leipzig wel door. Hoewel deze niet geheel soepel verlopen, lijkt er schot in de zaak te zijn gekomen. Ajax en RB Leipzig naderen een akkoord over een transfersom van ergens tussen de zeventien en twintig miljoen euro voor Brobbey.

Verwacht jij dat Ajax wint van Red Bull Salzburg? Zet in en ontvang 2,40 keer je inzet terug bij een Amsterdamse zege!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties