‘Ajax ziet in Zirkzee tweede jonge spits’

door Bas Velzel 363

Bron De Telegraaf

‘Ajax ziet in Zirkzee tweede jonge spits’

door Bas Velzel 363

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax heeft de interesse voor Joshua Zirkzee kenbaar gemaakt. De Amsterdammers zien in de 21-jarige spits van Bayen München een tweede jonge spits die jarenlang mee kan. Hij moet met Brian Brobbey het nieuwe duo worden.

Met dat nieuws komt De Telegraaf op donderdagochtend. Volgens de ochtendkrant kan Ajax Zirkzee voor een bedrag van boven de tien miljoen euro ophalen uit Duitsland. De jeugdinternational werd afgelopen seizoen verhuurd aan RSC Anderlecht en wist in 32 wedstrijden in de Pro League vijftien keer te scoren en acht keer een assist te geven.

Zirkzee zou samen met Brobbey het nieuwe spitsenduo bij Ajax moeten worden, waar de club de komende jaar mee door kan gaan. Brobbey moet volgens Valentijn Driessen achttien miljoen euro kosten. Volgens De Telegraaf zijn de Amsterdammers van plan met de opbrengst van de transfer van Sébastien Haller, zo’n kleine 35 miljoen euro, in ieder geval een poging te wagen voor de twee jonge spitsen.

‘Intern tegenstand voor komst Wijndal’

Ajax zou met de rest van de Haller-opbrengst Owen Wijndal naar Amsterdam willen halen. De ochtendkrant schrijft dat de linksachter voor tien miljoen is op te halen in Alkmaar, maar dat zijn salariseisen ‘te gortig’ zijn voor de club. Ook zijn er twee kampen over de komst van AZ-speler. ‘Schreuder, H2 en de complete scouting willen hem graag hebben, maar er is intern ook tegenstand’, aldus De Telegraaf.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.