'Trainer Gallardo, die Ajax afwees, gaat aan de slag bij Al Ittihad'

door Bart Veenstra 116

Bron Fabrizio Romano

'Trainer Gallardo, die Ajax afwees, gaat aan de slag bij Al Ittihad'

door Bart Veenstra 116

Bron Fabrizio Romano

Laatst geüpdatet

Ajax kan de komst van trainer Marcelo Gallardo (voorlopig) definitief vergeten. Onder meer de Italiaanse transferjournalist Fabrizio Romano meldt dat de Argentijnse trainer aan de slag gaat bij Al Ittihad. De oefenmeester tekent daar een contract tot de zomer van 2025, met daarbij een optie voor nog eens twee seizoenen.

Eerder dit kalenderjaar werd Gallardo nog gelinkt aan Ajax. Het Algemeen Dagblad schreef dat Ajax - na het ontslag van Alfred Schreuder - een lijntje had uitgegooid naar Gallardo. Even later meldde De Telegraaf dat de Argentijn Ajax had afgewezen, waardoor Ajax de zoektocht naar een trainer moest vervolgen.

Zoektocht Ajax naar nieuwe trainer

Uiteindelijk maakte John Heitinga het seizoen af als trainer van Ajax. In de zomer werd Maurice Steijn overgenomen van Sparta Rotterdam. De Haagse trainer hield het niet lang vol in Amsterdam. Daags na de nederlaag bij FC Utrecht (4-3) op 22 oktober werd Steijn ontslagen door Ajax. Hierna nam Hedwiges Maduro het voor twee wedstrijden over, waarna duidelijk werd dat John van 't Schip het huidige seizoen zal afmaken als trainer van Ajax.

Na dit seizoen neemt Van 't Schip normaal gesproken plaats in het technisch management van Ajax. Het is dan ook aan de clubleiding om voor het nieuwe seizoen wederom een nieuwe trainer te vinden. Namen worden vooralsnog niet genoemd, al gaan er geruchten dat Ajax kijkt naar een buitenlandse trainer.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.