'Ingewijden bij Ajax gaan ervan uit dat het een buitenlandse trainer wordt'

door Timo Suur 435

Bron Het Parool

'Ingewijden bij Ajax gaan ervan uit dat het een buitenlandse trainer wordt'

door Timo Suur 435

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Alex Kroes gaat een buitenlandse trainer aanstellen bij Ajax voor volgend seizoen, zo denken ingewijden. Het Parool schrijft dat er een gebrek is aan Nederlandse trainers en zodoende gaat de bestuurder de landsgrenzen over om te zoeken naar een geschikte oefenmeester.

Het is de bedoeling dat Kroes op 1 januari officieel aantreedt als algemeen directeur van Ajax. Door een concurrentiebeding in Kroes' contract bij AZ kon hij aanvankelijk op 15 maart 2024 aan de slag in Amsterdam, maar dit kan naar voren worden gehaald als Ajax een overeenstemming bereikt met zijn oude werkgever. Hierdoor zou Kroes eerder kunnen beginnen aan de zoektocht voor een nieuwe trainer.

Er is een hoop werk te verrichten voor Kroes bij de Amsterdamse club en dus zou het een opsteker zijn als de bestuurder eerder aan het werk kan. Na het ontslag van Maurice Steijn neemt Hedwiges Maduro nu tijdelijk de honneurs waar als interim-trainer van Ajax, maar de verwachting is dat John van 't Schip het overneemt tot het einde van het seizoen. Daarna is de verwachting van ingewijden dat er een buitenlandse trainer aan het roer staat bij de Amsterdammers wegens een gebrek aan geschikte Nederlanders. Er worden geen namen van mogelijke trainers genoemd door Het Parool.

Van Gaal en Van Praag voeren gesprekken met AZ

Louis van Gaal en Michael van Praag hebben de laatste tijd gesprekken gevoerd met AZ om te kijken of Kroes eerder aan het werk kan gaan bij Ajax. Van Gaal speelt een belangrijke rol in deze onderhandelingen volgens Chris Woerts. 'En uit respect voor Van Gaal, wat hij bij AZ heeft gedaan, lijkt er een opening te komen dat hij eerder kan beginnen bij Ajax. Louis staat er heel goed op bij AZ.'

Weet Ajax zondag tegen PSV een punt te pakken? Zet in en verdien zes keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.