Ten Hag zoomt in op revelaties Haller, Berghuis en Antony

door Bauke van Elk 9

Bron Ajax TV

Ten Hag zoomt in op revelaties Haller, Berghuis en Antony

door Bauke van Elk 9

Bron Ajax TV

Laatst geüpdatet

Erik Ten Hag is te spreken over het drietal Sébastien Haller, Steven Berghuis en Antony. In gesprek met Ajax TV gaat de hoofdtrainer in op de drie spelers die op dit moment succes genieten in het shirt van Ajax. Alle drie de aanvallers verkeren in een goede vorm en Ten Hag is meer dan tevreden.

Ten Hag en Haller kennen elkaar van de eerdere samenwerking bij FC Utrecht, de trainer was dus al op de hoogte van de kwaliteiten van de spits. 'Daarom wist ik ook dat het bij uitstek een speler is die past. En onder hele hoge druk, en daar zijn er al vele onder bezweken, zeker in de positie spits bij Ajax. Hij heeft dus het karakter om daar mee om te gaan.' De hoofdtrainer spreekt van een ijzersterke band tussen hem en de Ivoriaan, die alleen maar gegroeid is in de loop der jaren.

Een andere openbaring dit seizoen is de van Feyenoord overgekomen Steven Berghuis. De rechtsbuiten speelt zijn wedstrijden op '10' in het shirt van Ajax, dit was niet het originele plan van de trainer. 'We gingen er niet van uit dat we drie rechterspitsen zouden hebben. Nou is het bij ons wel zo dat de vleugelspitsen ook vaak posities die in de as van het veld liggen, terecht komen.' Ten Hag maakt duidelijk dat Berghuis geen authentieke buitenspeler is en dus zijn meeste rendement haalt aan de binnenkant van het veld. Het elftal heeft met Berghuis extra creativiteit, aldus de trainer.

'Een trucje om het trucje, daar ben ik geen fan van' 

In de grote wedstrijden maakt Antony vaak het verschil, zo vindt ook Ten Hag. 'Met zijn snelheid, dribbels en onvoorspelbaarheid is hij denk ik heel moeilijk af te stoppen voor tegenstanders.' Ten Hag zou Ten Hag niet zijn als hij ook verbeterpunten ziet bij zijn spelers: 'In de kleinere wedstrijden, dat hij daar het besef heeft dat daar het kampioenschap wordt behaald om daar ook het verschil te gaan maken.' De volgende stap voor de Braziliaan ligt bij het verschil maken tegen de compacte tegenstanders. Antony ontpopt zichzelf tot publiekslieveling mede door zijn trucjes, die moeten wel functioneel blijven, vindt Ten Hag: 'Een trucje om het trucje, daar ben ik geen fan van.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties