Šutalo trekt boetekleed aan: 'Voel me erg schuldig richting mijn teamgenoten'

door Bart Veenstra 147

Bron Instagram

Šutalo trekt boetekleed aan: 'Voel me erg schuldig richting mijn teamgenoten'

door Bart Veenstra 147

Bron Instagram

Josip Šutalo heeft via een bericht op Instagram zijn excuses aangeboden voor zijn rode kaart in het uitduel met FK Bodø/Glimt in de tussenronde van de Conference League. Bij een 0-1 voorsprong moest de Kroatische centrumverdediger vlak na rust inrukken met een rode kaart na het neerhalen van een doorgebroken speler.

'Ik voel me erg schuldig dat mijn fout mijn teamgenoten in een nog zwaarder gevecht heeft gebracht. Jullie hebben ons allemaal erg trots gemaakt', schrijft Šutalo via zijn sociale medium. Het bericht krijgt onder meer likes van teamgenoten als Borna Sosa en Anton Gaaei, terwijl ook assistent-trainer Hedwiges Maduro en hoofdscout Kelvin de Lang de Kroaat steunen.

Moeilijke wedstrijd voor Ajax

Ajax kende op bezoek bij FK Bodø/Glimt een moeilijke wedstrijd. Al voor rust - toen Ajax nog met elf man op het veld stond - was de Noorse ploeg de betere partij. Direct na rust schatte Šutalo een diepe bal van de Noren verkeerd in, waarna hij Hakon Evjen licht toucheerde. De voormalig AZ'er ging onderuit en omdat hij doorgebroken was, kon de scheidsrechter na het bestuderen van de beelden niets anders dan een rode kaart geven.

Met tien man wist Ajax lang overeind te blijven. Ook FK Bodø/Glimt kreeg rood, maar dat weerhield de Noren er niet van om vlak voor het einde de 1-1 te maken. Een verlenging volgde, waarin uitgerekend Kenneth Taylor - die op de bank begon - de winnende goal wist te maken.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.