Spitse en Yohannes verkozen tot Speler en Talent van het Jaar bij Ajax Vrouwen

door Jesse ter Haar 12

Bron Ajax.nl

Spitse en Yohannes verkozen tot Speler en Talent van het Jaar bij Ajax Vrouwen

door Jesse ter Haar 12

Bron Ajax.nl

Sherida Spitse en Lily Yohannes zijn in de prijzen gevallen bij de Ajax Vrouwen, zo maakt de club bekend via Ajax.nl. Eerstgenoemde werd verkozen tot Speler van het Jaar, terwijl Yohannes kan rekenen op de titel van Talent van het Jaar.

De 33-jarige Spitse werd kreeg haar onderscheiding voor de tweede keer op rij. In 2023 werd zij immers ook al verkozen tot Speler van het Jaar bij de vrouwentak van Ajax. In de jaren ervoor - 2022 en 2021 - waren Romée Leuchter en Victoria Pelova de gelukkigen. Voor eerstgenoemde spits geldt dat zij nog altijd actief is in het eerste elftal van de Ajax Vrouwen.

Het zijn de Ajax-supporters én de technische staf van de Ajax Vrouwen die bepalen wie er aan de haal gaat met de titel van Speler van het Jaar. Ook Suzanne Bakker, vertrekkend hoofdtrainer van de ploeg, had hierin dus een stem. Bakker wordt vanaf volgend seizoen opgevolgd door Hesterine de Reus.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Voor Spitse was het een succesvol seizoen bij Ajax. Als leider van de ploeg was ze belangrijk in een uiterst succesvol Champions League-seizoen. De Amsterdammers schopten het tot de kwartfinale van het toernooi, waarin Chelsea te sterk bleek. Wel wist de ploeg beslag te leggen op de TOTO KNVB Beker. Spitse stond dit seizoen 35 keer aan de aftrap en scoorde zesmaal.

Het talent van Yohannes

Naast de onderscheiding voor de Speler van het Jaar werd ook het Talent van het Jaar gekozen. De zestienjarige Yohannes mag zich de gelukkige noemen en volgt daarmee Isa Kardinaal (2023) en Regina van Eijk (2022) op. Ook deze onderscheiding wordt toegekend door de technische staf van de Ajax Vrouwen. Niemand binnen de selectie leverde dit seizoen vaker een assist dan Yohannes (acht), terwijl ze ook goed was voor vijf goals in 31 wedstrijden.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.