Bakker blij na bekerwinst met Ajax Vrouwen: 'De beker is van ons'

door Jari Perridon 12

Bron Ajax.nl

Suzanne Bakker is trots op de Ajax Vrouwen na de overwinning in de bekerfinale tegen Fortuna Sittard, zo vertelde ze na afloop van het duel. Op maandagmiddag speelden de Ajax Vrouwen een overtuigende bekerfinale die met 3-1 werd gewonnen. Voor Bakker een mooie afsluiting van haar periode bij Ajax.

'Ik vond ons vanaf het begin heel erg dominant. We hadden de controle. Daarna verloren we de controle omdat we verkeerde keuzes maakten. Het werd toen meer een schakel wedstrijd', was Bakker van mening. Na rust veranderde dat wedstrijd beeld. 'In de rust heb ik gezegd we de ruimte achter de verdediging beter moesten benutten. Daar zijn we diverse keren gevaarlijk mee geworden.'

Door deze omzetting werd het verschil al kort na rust gemaakt. Binnen tien minuten na rust kreeg Ajax een penalty die werd benut door Nadine Noordam. Een paar minuten later werd de voorsprong verdubbeld door Rosa van Gool. Volgens Bakker hadden de Ajax Vrouwen de wedstrijd daarna in het slot moeten gooien. 'Na die 2-0 had het 3-0 moeten worden, dan weet je zeker dat het gelopen is. Nu kwam die 2-1 en werd het nog een beetje spannend. Uiteindelijk zag je dat ze geknakt waren en maakten we terecht de 3-1, de beker is dus voor ons', stelt Bakker.

Bakker prijst haar ploeg na een lang seizoen

Voor Bakker is het winnen van de beker een prachtige beloning voor het goede seizoen dat zij met de Ajax Vrouwen heeft gedraaid. De Ajax Vrouwen gooiden hoge ogen in de Champions League, en ze deden lang mee voor het kampioenschap. Bakker prijst haar ploeg na een lang seizoen. 'Dit is echt een team. Vandaag misten we een aantal speelsters. Aan het begin van het seizoen heb ik gezegd dat we iedereen keihard nodig hebben. De ene speelster speelt wat meer dan de ander, maar iedereen heeft een bijdrage. We zijn echt een team en dat stralen we volgens mij ook in alles uit', sluit ze af.