Silooy droomt van rol bij Ajax: 'Zou een soort mentor willen zijn voor coaches'

| door Cristian de Jong

Sonny Silooy heeft zichzelf uitgelaten over zijn toekomstplannen. In de podcast van Ajax Life geeft de voormalig rechtsback aan dat hij graag aan de slag zou willen op De Toekomst. Daar zou hij een rol voor zichzelf zien als mentor voor coaches.

Silooy geeft aan dat hij ook wel aan de slag zou willen als assistent van het eerste van Ajax, maar hij vertelt dat dat niet realistisch is. 'Ik zou een goede assistent kunnen zijn, maar daar ben ik te oud voor.' Toch zou hij een rol binnen Ajax niet uitsluiten. 'Ik zou op De Toekomst wel een soort mentor willen zijn voor de coaches. Er zitten coaches die bij Ajax zijn gekomen, bij een andere club hebben gezeten en het Ajax-DNA dat wij vroeger hadden niet hebben', vertelt Silooy.

Daarnaast is Silooy van mening dat hij veel wijze lessen kan overbrengen op de huidige generatie, dit komt door zijn ervaring van vroeger. 'Er staat heel veel druk op de coaches. Winnen is niet belangrijk, maar ik heb in een andere tijd gezeten. Winnen was dus wél belangrijk. Zeker op zestien- of zeventienjarige leeftijd moet je de winnaarsmentaliteit hebben om wedstrijden te kunnen winnen', aldus Silooy.

Winnaarsmentaliteit belangrijk

Silooy vindt het daarnaast belangrijk dat jonge spelers deze echte winnaarsmentaliteit krijgen. De oud-Ajacied is van mening dat het al op vroege leeftijd moet gaan om winnen. 'Zijn er wedstrijden die je moet winnen, dan moet je die een keer winnen.' Daar krijg je volgens Silooy een winnaarsmentaliteit van. 'Uiteindelijk moet je er spelers uit zien te halen die een winnaarsmentaliteit hebben om Europa Cups of landstitels te winnen. Daar gaat het in feite om', geeft Silooy aan.

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen