Sierhuis spreekt over duel met Ajax: 'Een wedstrijd waar ik bijzonder naar uitkijk'

door Cristian de Jong 14

Bron De Telegraaf

Sierhuis spreekt over duel met Ajax: 'Een wedstrijd waar ik bijzonder naar uitkijk'

door Cristian de Jong 14

Bron De Telegraaf

Kaj Sierhuis is dankbaar voor zijn tijd in de jeugdopleiding bij Ajax. De spits van Fortuna Sittard zal aankomende zondag voor even terugkeren op het oude nest, als hij met zijn ploeg op bezoek gaat in de Johan Cruijff ArenA. Daarnaast nuanceert Sierhuis in gesprek met De Telegraaf zijn uitspraak over de 'typische Ajax-spits'.

Sierhuis speelde tussen 2009 en 2017 in de jeugdopleiding van Ajax, waarna hij uitkwam voor Jong Ajax en twee wedstrijden mocht spelen voor Ajax 1. Na een verhuurperiode bij FC Groningen vertrok de spits naar Frankrijk, maar is nu al enige tijd terug in Nederland. Bij Fortuna Sittard scoort de oud-spits van Ajax regelmatig. Nu staat het uitduel in Amsterdam op het programma voor Sierhuis en Fortuna.

Ondanks een terugkeer op het oude nest zal Sierhuis niet veel bekenden tegenkomen. 'Er zijn weinig tot geen spelers meer waar ik nog mee gespeeld heb. En ook de staf en directie zijn allemaal nieuw.' Toch is Sierhuis Ajax dankbaar. 'Natuurlijk is het een wedstrijd waar ik bijzonder naar uitkijk. Ik heb tien jaar op De Toekomst rondgelopen. Daar leerde je normen en waarden en ben je voor een flink deel opgevoed.' Sierhuis vertelt vervolgens dat hij bij Ajax leerde hoe het voetbal te beleven. 'De typische kenmerken van de Ajax-school raak je nooit meer kwijt.'

'De echte Ajax-spits bestaat volgens mij niet meer'

In zijn verhuurperiode bij FC Groningen vertelde Sierhuis ooit geen 'typische Ajax-spits' te zijn. Nu, een aantal jaar later, nuanceert hij deze uitspraak. 'In de jeugdopleiding van Ajax is het talloze keren tegen mij gezegd. Ik ben inderdaad nooit de meest gepolijste aanvaller geweest. Maar de echte Ajax-spits bestaat volgens mij niet meer.' Sierhuis wil af van het stempel 'typische Ajax-spits'. 'De laatste jaren zijn er vooral spitsen succesvol geweest die allemaal andere facetten van het spel beheersen. Als je bijvoorbeeld Brian Brobbey en Kasper Dolberg met elkaar vergelijkt, dan zijn dat twee totaal verschillende types', aldus Sierhuis.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.