AD verwacht terugkeer Šutalo in basiself tegen Fortuna Sittard voor geschorste Rensch

door Cristian de Jong 58

Bron Algemeen Dagblad

AD verwacht terugkeer Šutalo in basiself tegen Fortuna Sittard voor geschorste Rensch

door Cristian de Jong 58

Bron Algemeen Dagblad

Ajax zal aankomende zondag tegen Fortuna Sittard beginnen met bijna dezelfde opstelling als tegen Aston Villa, zo verwacht het Algemeen Dagblad. Afgelopen donderdag speelden de Amsterdammers knap met 0-0 gelijk tegen de nummer vier van de Premier League en zodoende lijkt John van 't Schip vast te houden aan diezelfde formatie.

Wel zal Van 't Schip geen beroep kunnen doen op Devyne Rensch, die zijn eerste van twee wedstrijden schorsing zal uitzitten. Josip Šutalo, wederom fit en inzetbaar, zal naar alle verwachting het plekje overnemen van Rensch. Verder zou de defensie van Ajax hetzelfde blijven. Wat inhoudt dat Diant Ramaj onder de lat begint, met voor zich Jorrel Hato, Ahmetcan Kaplan en dus Šutalo. Tristan Gooijer en Borna Sosa zullen fungeren als vleugelverdedigers.

Op het middenveld zal er ook niets veranderen. Jordan Henderson maakte afgelopen weekend tegen FC Utrecht zijn rentree na een blessure en speelde donderdag tegen Aston Villa de volledige negentig minuten. Ook tegen Fortuna Sittard lijkt de Engelsman de nodige minuten te gaan maken. Naast Henderson zal er op het middenveld plek zijn voor de uitblinkende Sivert Mannsverk en Kenneth Taylor.

Aanvallend gezien verwacht het AD ook geen veranderingen. Dit houdt in dat Steven Berghuis in ieder geval nog niet meteen zal starten. De creatieve aanvaller kampte enige tijd met blessureleed, maar lijkt richting de wedstrijd tegen Fortuna een rol te kunnen spelen. Steven Bergwijn is nog niet fit en zal de wedstrijd vanaf de tribune moeten aanschouwen. De verwachting is dat Brian Brobbey wederom een basisplaats zal krijgen, geassisteerd door IJslander Kristian Hlynsson.

Vermoedelijke opstelling Ajax:

Ramaj; Gooijer, Šutalo, Kaplan, Hato, Sosa; Henderson, Mannsverk, Taylor; Hlynsson, Brobbey.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.