Branie: ‘Ajax opereerde tegen Aston Villa meer dan ooit als een team’

door Bart Veenstra 125

Bron Ajax Showtime

Branie: ‘Ajax opereerde tegen Aston Villa meer dan ooit als een team’

door Bart Veenstra 125

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Weinigen hadden verwacht dat Ajax de thuiswedstrijd tegen Aston Villa schadevrij zou doorstaan, maar dat gebeurde wel: 0-0. Ajax was de bovenliggende partij, kreeg de beste kansen op een doelpunt en mag volgende week in Birmingham nog hoop koesteren op plaatsing voor de kwartfinales van de Conference League. In Branie praten we na.

Toegegeven: de sterke nummer vier van Engeland leek de handrem er enigszins op te houden. Bart Veenstra, hoofdredacteur van Ajax Showtime, wijst erop dat een handjevol basisspelers aan de kant werd gehouden. 'Komend weekend speelt Villa tegen Tottenham Hotspur, hun naaste concurrent voor de vierde plaats, die goed is voor Champions League-kwalificatie. Dat vindt Aston Villa vermoedelijk belangrijker dan de Conference League.'

Complimenten voor Kaplan, Mannsverk en Henderson

Niettemin: Ajax deed het goed, met opnieuw opvallende rollen voor Ahmetcan Kaplan, Sivert Mannsverk en Jordan Henderson. Ajax gedijt goed bij het 5-4-1 systeem van de laatste weken en presenteerde zich tegen de Engelsen echt als een team, bereid om voor elkaar te vechten. Presentator Menno Pot ontwaart de contouren van een nieuw Ajax, terwijl Paroolverslaggever Jop van Kempen zich afvraagt of de systeemwissel van trainer John van ’t Schip misschien werd ingegeven door gesprekken met adviseur Louis van Gaal.

Hoe kansrijk is Ajax, volgende week op Villa Park? En zal Ajax ook zondag tegen Fortuna Sittard weer 5-4-1 spelen, ook al is Devyne Rensch geschorst? Het oneindige gesprek over Ajax gaat maandag verder in een nieuwe Branie.

Branie is dit seizoen elke maandagmiddag om 12.00 uur te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de nieuwe aflevering nu!

Bart Veenstra (X: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.