'Schreuder voorlopig niet in beeld als nieuwe hoofdtrainer Ajax'

door Jesse ter Haar 486

Bron Algemeen Dagblad

'Schreuder voorlopig niet in beeld als nieuwe hoofdtrainer Ajax'

door Jesse ter Haar 486

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Dick Schreuder is vooralsnog niet in beeld als nieuwe hoofdtrainer van Ajax, zo weet Maarten Wijffels te vertellen op X. De naam van de oefenmeester wordt regelmatig in verband gebracht met de club uit Amsterdam, maar volgens de journalist hoeven de Ajax-fans voor nu geen rekening met hem te houden.

'Hij wordt gepusht hier en daar. Maar niet in beeld, zei iemand die het weet', schrijft de verslaggever van de krant op zijn persoonlijke X-kanaal. Wie er wél op de nominatie staat om in Amsterdam aan de slag te gaan, weet Wijffels nog niet concreet te vermelden. 'Wie wel: meerdere kandidaten, want ze zoeken een staf met uiteenlopende types. Kunnen overal vandaan komen. Kijken wie met elkaar past en nog wil, nu het zo’n puinhoop is.'

Vooralsnog is John van 't Schip de man aan het roer bij Ajax. De oefenmeester nam het, nadat Hedwiges Maduro kort de honneurs had waargenomen, over van de vertrokken Maurice Steijn. Binnen korte tijd stegen de Amsterdammers onder leiding van Van 't Schip van de achttiende naar de vijfde plek, maar daar stokte het. Inmiddels zakte de club alweer op de ranglijst naar de zesde plek. De oefenmeester zelf liet meermaals weten met Ajax vol voor de vijfde plek te gaan in de Eredivisie.

Wie Ajax komend seizoen uit het sportieve dal moet trekken, is nog onbekend. Pepijn Lijnders werd even genoemd, maar hij lijkt niet in beeld als hoofdtrainer. Graham Potter, voormalig manager van Brighton & Hove Albion en Chelsea, werd ook nadrukkelijk genoemd. Club en trainer zouden zelfs gesprekken hebben gevoerd, maar Potter zou een overstap naar Ajax op dit moment niet zien zitten. Andere namen die worden genoemd zijn Pascal Jansen, Frank de Boer en Erik ten Hag, hoewel laatstgenoemde vooralsnog actief is bij Manchester United.

Programma Ajax

De komende vijf weken zijn de ogen nog gericht op Van 't Schip. De recordkampioen van Nederland neemt het opeenvolgend nog op tegen FC Twente, Excelsior, FC Volendam, Almere City en Vitesse. De Amsterdammers zullen om verschillende redenen hopen de play-offs om Europees voetbal te ontlopen. Niet alleen levert het extra wedstrijden op aan het einde van het seizoen, ook komen de Amsterdammers voor het spelen van de thuiswedstrijd in de knoop met een andere geplande activiteit in de Johan Cruijff ArenA.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.