'Naam van Lijnders valt, maar niet als hoofdcoach'

door Jari Perridon 185

Bron De Telegraaf

'Naam van Lijnders valt, maar niet als hoofdcoach'

door Jari Perridon 185

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Pepijn Lijnders is inderdaad in beeld om vanaf volgend seizoen onderdeel uit te maken van de coachingstaf van Ajax, maar niet als hoofdcoach. Dit meldt De Telegraaf vrijdagochtend. De huidige assistent van Jürgen Klopp bij Liverpool vertrekt na dit seizoen bij The Reds. Eerder deze week kwam Fabrizio Romano ook al met het nieuws dat Lijnders op een lijstje zou staan in Amsterdam.

Volgens De Telegraaf kijken Alex Kroes en Marijn Beuker bij de aanstelling van een nieuwe trainer naar de compositie van de hele staf. 'De naam van ex-Liverpool-assistent Pepijn Lijnders valt de laatste tijd geregeld, is inderdaad een optie, maar (vooralsnog) niet als hoofdcoach', valt er te lezen. Eerder was Lijnders al eens actief als hoofdcoach in de Eredivisie. Na een periode als assistent van Klopp wilde Lijnders op eigen benen staan en werd hij in januari 2018 coach van NEC. Dit draaide echter uit op een mislukking. Na 22 wedstrijden gingen de twee partijen alweer uit elkaar, waarna Lijnders terugkeerde als assistent van Klopp.

Verder meldt de krant dat de voorkeur van Ajax in eerste instantie uitgaat naar een Nederlandse trainer. Mocht de coach die Ajax voor ogen heeft niet haalbaar zijn, dan schakelen de Amsterdammers door naar een buitenlandse trainer. Morten Olsen was de laatste buitenlandse trainer die actief was bij Ajax.

Tactisch genie Lijnders

Bij Liverpool staat Lijnders bekend als een tactisch genie. Hij is medeverantwoordelijk voor het voetbal van Liverpool dat de laatste jaren wordt gespeeld, het wel bekende Gegenpressen. Nadat Klopp in januari bekend maakte dat hij na dit seizoen zou vertrekken bij Liverpool, werd duidelijk dat ook Lijnders bezig was aan zijn laatste maanden op Anfield. Voorlopig is het afwachten wat Ajax gaat doen en wie de Amsterdammers wél voor ogen hebben als mogelijke hoofdtrainer, maar voorlopig wordt Lijnders niet gezien als een kandidaat voor het hoofdtrainerschap in Amsterdam.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.