Romano bevestigt: 'Lijnders op shortlist Ajax'

door Robin Ridder 596

Bron Fabrizio Romano

Romano bevestigt: 'Lijnders op shortlist Ajax'

door Robin Ridder 596

Bron Fabrizio Romano

Laatst geüpdatet

Transferexpert Fabrizio Romano bevestigt op X dat Pepijn Lijnders op de shortlist staat om hoofdtrainer van Ajax te worden. Volgens Romano gaat de assistent van Liverpool weg na dit seizoen en zou de Nederlander een optie zijn voor de Amsterdammers.

Lijnders wordt al langere tijd in verband gebracht met Ajax. De assistent van Jürgen Klopp vertrekt na dit seizoen en zou op een shortlist staan in Amsterdam. Hij wordt op dit moment genoemd in een rijtje met verschillende trainers. Lijnders zijn toekomst is nog onduidelijk. Zeker is wel dat de oefenmeester niet meer werkzaam zal zijn in Liverpool.

Lijnders is al sinds 2015 de assistent van Klopp bij de Engelse topclub. Wel met een kleine tussenpauze, want in 2018 wilde de Nederlander op eigen benen staan en werd hij hoofdtrainer van NEC. Op 2 januari kondigde de club zijn komst aan, maar op 17 mei werd Lijnders alweer ontslagen. Indien Lijnders wordt gehaald zou dit pas zijn tweede klus zijn als hoofdtrainer.

Kroes opzoek naar geschikte kandidaat

Nieuwe algemeen directeur Alex Kroes gaf al aan dat hij op zoek gaat naar een geschikte trainer voor Ajax. Volgens Kroes is dit een beslissing die niet alleen gemaakt wordt. 'Ik moet hem niet aanstellen, wij moeten hem aanstellen. Marijn Beuker heeft een opzet gemaakt over de rolverdelingen in een ideale wereld bij Ajax. Dan gaan we sparren met Louis (Van Gaal, red.) en Danny (Blind, red.). Als we het daar over eens zijn, kijken we naar de perfecte invulling', aldus de algemeen directeur eerder deze maand.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.