'Schreuder kreeg te horen dat er niet meer dan vier basisspelers zouden vertrekken'

door Cristian de Jong 232

Bron Voetbal International

'Schreuder kreeg te horen dat er niet meer dan vier basisspelers zouden vertrekken'

door Cristian de Jong 232

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Alfred Schreuder had niet gerekend op het feit dat het merendeel van het basiselftal van afgelopen seizoen vertrok in de afgelopen transferperiode. De oefenmeester stond hiermee meteen voor een flinke klus en staat momenteel met zijn ploeg tweede in de Eredivisie. Schreuder krijgt hierdoor de nodige kritiek te verwerken, maar of alle kritiek terecht is, is een tweede.

Zo moest Schreuder in zijn beginperiode een geheel nieuw team aan de praat zien te krijgen. Veel sterkhouders van afgelopen seizoen vertrokken uit Amsterdam en verdienen dit seizoen elders hun brood. 'Bij zijn komst kreeg Schreuder van de clubleiding te horen dat er niet meer dan vier basisspelers zouden vertrekken', schrijft Freek Jansen op de website van Voetbal International.

Vertrek Martínez en Antony

Dit was uiteindelijk dus niet het geval. Schreuder had niet op het vertrek van Lisandro Martínez en Antony gerekend. 'Martínez en Antony zouden sowieso blijven, gezien hun lange contractduur. Twee maanden later waren de Argentijnse strijder en de Braziliaanse dribbelaar vertrokken en op hun posities toont de ploeg nog altijd grote gebreken.'

Toch versterkte Ajax zich met tien spelers. 'Maar van de tien versterkingen voor in totaal meer dan honderd miljoen euro is het ruime merendeel opvulling voor de bank gebleken.' Zo kunnen alleen Calvin Bassey en Steven Bergwijn week in week uit rekenen op een basisplaats bij Ajax.

Sportbookies behaalde afgelopen weekend een percentage van 91% aan correcte wedtips. Bekijk de beste wedtips voor het WK nu!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.