Rulli is Villarreal dankbaar: 'Geen plek waar ik me zo op mijn gemak voel als hier'

door Cristian de Jong 39

Bron MundoDeportivo

Rulli is Villarreal dankbaar: 'Geen plek waar ik me zo op mijn gemak voel als hier'

door Cristian de Jong 39

Bron MundoDeportivo

Laatst geüpdatet

Gerónimo Rulli is Villarreal meer dan dankbaar voor alles wat de club voor hem heeft betekend. De Argentijnse doelman staat op het punt zijn transfer naar Ajax af te ronden. De Amsterdamse club betaalt inclusief bonussen naar verluidt ruim tien miljoen euro voor Rulli.

'Toen ik hier kwam, had ik nooit gedacht wat deze club voor mijn carrière zou betekenen', citeert MundoDeportivo. Rulli tekende op 4 september 2020 een contract voor vier seizoenen bij Villarreal. In zijn tijd bij de club behaalde de doelman de halve finale van de Champions League en won hij daarnaast ook de Europa League met Villarreal.

Woorden schieten Rulli tekort als hem gevraagd wordt over zijn afscheid bij de Spaanse club. 'Dit is een club die ik altijd een warm hart zal toedragen, ik ben iedereen bij de club dankbaar', vertelt de doelman. Ondanks de mooie periode die de kersverse wereldkampioen bij Villarreal heeft gehad, kijkt hij ook uit naar zijn nieuwe avontuur in Amsterdam. 'Ik ben erg enthousiast over wat er nu gaat komen.'

'Villarreal is een geweldige club met geweldige mensen'

Toch viel de beslissing om Villarreal te verlaten zwaar bij de Argentijnse goalie. 'Er is geen plek waar ik me zo op mijn gemak voel als hier. Dit is een geweldige club met geweldige mensen en geweldige spelers, maar ik ben blij met de stap die ik ga zetten in mijn carrière', gaat hij verder.

Een hoogtepunt van Rulli in zijn tijd bij de Spaanse club is het winnen van de Europa League-finale tegen het grote Manchester United. 'Elke keer als ik eraan denk, krijg ik kippenvel. Het was een historisch moment in mijn leven en voor mijn familie, die op het veld stond te kijken hoe we die titel behaalden.' Wat de overwinning extra speciaal maakte, was dat zijn vrouw destijds zwanger was. 'Het was iets ongelooflijks', voegt Rulli eraan toe.

Denk jij dat Ajax de competitie hervat met een overwinning op NEC? Zet in en verdien 1,36 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.