Rondom Ajax: Timber bezoekt FA Cup finale tussen Manchester United en Manchester City

door Timo Suur 319

Bron AS

Rondom Ajax: Timber bezoekt FA Cup finale tussen Manchester United en Manchester City

door Timo Suur 319

Bron AS

Laatst geüpdatet

Tussen al het belangrijke nieuws en reacties rondom Ajax kun je in de loop van de week best het een en ander missen. Geen zorgen, want Ajax Showtime houdt je op de hoogte van de laatste kleine nieuwtjes en gebeurtenissen.

Timber bezoekt FA Cup finale tussen Manchester United en Manchester City

Jurriën Timber is zaterdagmiddag aanwezig bij de FA Cup finale tussen Manchester United en Manchester City. Dat is te zien op een foto van journalist Fredrik A. Feiltvedt op Twitter. De twee stadsgenoten treffen elkaar om 16.00 uur op Wembley en Timber is daar aandachtig toeschouwer. Het seizoen zit er op voor de verdediger van Ajax en dus heeft hij alle tijd om een bezoek te brengen aan de FA Cup finale. Zaterdag 10 juni moet hij zich in Zeist melden bij het Nederlands elftal in voorbereiding op de Final Four van de UEFA Nations League.

Tadić en Klaassen dingen mede om Doelpunt van de Maand

Dusan Tadić en Davy Klaassen maken kans op de onderscheiding van Doelpunt van de Maand van de maand mei, zo is te lezen op Ajax.nl. De Ajacieden waren trefzeker tegen respectievelijk FC Twente en FC Utrecht. Verder zijn er vier doelpunten van andere Ajax-teams genomineerd. Kristian Hlynsson scoorde namens Jong Ajax tegen ADO Den Haag, terwijl Rida Chahid en Precious Ugwu het net vonden namens de Ajax-jeugd. Romée Leuchter tot slot, dingt mede namens de Ajax Vrouwen. Stemmen kan hier!

Hato enige Ajacied in Eredivisie Elftal van de Maand

Jorrel Hato is de enige Ajacied in het Eredivisie Elftal van de Maand van de maand mei, zo is te zien op Twitter. Het was de laatste maand waarin de competitie werd afgewerkt, want inmiddels is de zomerstop begonnen. In voorgaande elftallen waren er vaak meerdere Ajacieden te noteren, maar het toptalent houdt de eer van Ajax ditmaal in z'n eentje hoog. Hij vormt samen met Sam Beukema en Lutsharel Geertruida de achterhoede van het Eredivisie Elftal van de Maand.

Jans vindt gelinkt worden aan Ajax 'een blijk van waardering'

Ron Jans vindt het eervol om aan Ajax gelinkt te worden. De trainer van FC Twente werd door Karim El Ahmadi bij ESPN genoemd als geschikte optie voor Ajax. Bij Vandaag Inside ging Jans in op die geluiden. 'Nu ga je opeens "meneer Jans" zeggen als Ajax wordt genoemd', grapt de oefenmeester. 'Ja, leuk. Maar Ajax heeft zich niet gemeld. Het is wel een blijk van waardering. Tien jaar geleden had ik misschien: Zal het echt gebeuren? Maar dat heb ik nu niet. Het zal hem niet worden, denk ik.'

Blind vertrekt uit Duitsland na avontuur bij Bayern München

Daley Blind vertrekt uit München, zo blijkt uit een post op Instagram van zijn vrouw Candy Rae Fleur. Ze schrijft dat ze samen een nieuw hoofdstuk hebben afgesloten in Duitsland. Blind vertrok afgelopen winterstop transfervrij bij Ajax en koos voor een avontuur bij Bayern Mücnhen, maar dit liep niet zoals de verdediger had gehoopt. Hij kwam slechts vier wedstrijden in actie in de Duitse competitie en hierin speelde hij 131 minuten. Daarnaast mocht Blind een klein halfuur meedoen in de beker tegen FSV Mainz 05.

Ocampos speelde tijdens Europa League-finale langer dan in hele Ajax-periode

Lucas Ocampos speelde woensdagavond met Sevilla FC tegen AS Roma in de finale van de Europa League. De Argentijnse buitenspeler kwam tijdens de finale langer in actie dan tijdens zijn hele periode bij Ajax, zo schrijft Bart Frouws. Ocampos werd in de eerste seizoenshelft gehuurd van Sevilla en speelde namens Ajax 113 minuten in alle competities. Tijdens de Europa League-finale stond Ocampos de volledige wedstrijd op het veld. Het duel tussen Sevilla FC en AS Roma duurde in totaal 146 minuten.

Halsema vindt dat Amsterdam Van der Sar 'veel dank verschuldigd' is 

Femke Halsema heeft Edwin van der Sar bedankt voor zijn inzet voor Ajax en Amsterdam. De burgemeester van de hoofdstad reageert op Instagram onder een bericht van Ajax. 'Amsterdam is Edwin van der Sar veel dank verschuldigd. Hij is jarenlang een solide leider van de club geweest, die Ajax door lastige perioden heeft weten te gidsen. Hij heeft een groot hart voor voetbal, voor jonge spelers en voor onze stad. Edwin, dank je wel!', schrijft Halsema. Van der Sar maakte dinsdag bekend dat hij stopt als algemeen directeur van Ajax.

Tagliafico was in de zomer bijna naar Napoli vertrokken

Nicolás Tagliafico was vorig jaar zomer bijna speler van Napoli geweest. De linksback liet Ajax in de zomer van 2022 na vierenhalf jaar achter zich en koos uiteindelijk voor Olympique Lyon als nieuwe werkgever. Tagliafico laat nu via Twitch weten dat hij bijna rond was met Napoli, maar dat de transfer niet doorging. Ajax wilde een huurtransfer namelijk niet accepteren. 'Ik had bijna in de Serie A gespeeld', zegt Tagliafico. 'Ik had contact met Napoli voor ik de overstap naar Olympique Lyon maakte. Uiteindelijk kwam de transfer niet van de grond, waardoor ik wachtte op interesse van een mooie club als Lyon natuurlijk ook is.'

Van der Sar neemt op Twitter afscheid van fans

Algemeen directeur Edwin van der Sar heeft op Twitter afscheid genomen van de Ajax-fans. Dinsdagochtend werd bekend dat Van der Sar opstapt als algemeen directeur van Ajax. 'Na bijna elf jaar in de directie ben ik op', reageerde hij in het persbericht van de Amsterdamse club. 'We hebben hele mooie dingen meegemaakt, maar het is ook een ongelooflijk zware periode geweest.'

Toulouse deelt video van bevlogen Van den Boomen

Toulouse FC, de voormalige club van Ajax-aanwinst Branco van den Boomen, heeft via Twitter een video van de tijd van de middenvelder in Frankrijk gedeeld. De beelden tonen een bevlogen middenvelder, die ook in de kleedkamer zijn zegje doet wanneer het nodig is. Bovendien komt een handelsmerk van de kersverse Ajacied in beeld: het nemen van een vrije trap.

Ajax Vrouwen krijgen alternatieve huldiging in club Levenslang

De Ajax Vrouwen worden maandagavond op alternatieve wijze alsnog gehuldigd voor het behaalde kampioenschap. Ajax en de gemeente Amsterdam kwamen er niet uit voor wat betreft een huldiging en dus stak FC Afkicken de handen uit de mouwen. In samenwerking met brouwerij De Eeuwige Jeugd organiseert het maandagavond een alternatieve huldiging in de Amsterdamse club Levenslang. Het Parool weet daarbij te melden dat de selectie van de Ajax Vrouwen - die maandag nog van FC Twente verloren in de finale van de Eredivisie Cup - aanwezig zal zijn. 'We voelen ons vereerd dat er een speciale huldiging voor ons wordt georganiseerd in club Levenslang en natuurlijk zijn we daar allemaal bij', zei aanvoerder Sherida Spitse.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.