Ajax Vrouwen in bloedstollende finale Eredivisie Cup onderuit tegen FC Twente

door Jesse ter Haar 14

De Ajax Vrouwen zijn maandagmiddag in de finale van de Eredivisie Cup onderuitgegaan tegen FC Twente. Binnen no-time stond het al 0-2 voor de club uit Enschede en die marge wisten de landskampioenen uit Amsterdam uiteindelijk niet meer goed te maken.

Het was sterspeler Fenna Kalma, die deze zomer de overstap naar VfL Wolfsburg maakt, die Ajax middels twee goals al vroeg op achterstand wist te zetten. Daartegenover stonden maar weinig wapenfeiten van de ploeg van trainer Suzanne Bakker, tot de 29ste minuut. Sherida Spitse kreeg een hoekschop te nemen namens Ajax en zag de bal tot haar geluk via een FC Twente-speler in het eigen doel vallen voor de 1-2.

Hierna pakte Ajax door en kreeg het via diezelfde Spitse een kans op de 2-2, maar middels een volley schoot zij op de keeper. Niet lang hierna was het alsnog raak voor de gelijkmaker. Ashleigh Weerden brak door over de linkerflank en wist teamgenoot Rosa van Gool te bereiken. Laatstgenoemde wist haar eerste doelpunt voor Ajax en de gelijkmaker in de bekerfinale te maken.

Spitse slaat toe

Voor rust kwam FC Twente bijna weer op voorsprong, maar goalgetter Kalma trof de paal. Net ná rust bracht Spitse haar Ajax wel op voorsprong. De aanvoerder besloot uit te halen van net buiten het strafschopgebied en deed dat succesvol. Een kleine tien minuten later stond het alweer gelijk, toen Suzanne Giesen de bal van dichtbij binnen werkte. Niet veel later was het diezelfde Giesen die FC Twente zelfs op een 3-4 voorsprong zette en die klap kwam Ajax niet meer te boven.