Ajax Vrouwen kroont zich tot landskampioen na monsterzege op PEC Zwolle

door Jesse ter Haar 105

Bron AS

Ajax Vrouwen kroont zich tot landskampioen na monsterzege op PEC Zwolle

door Jesse ter Haar 105

Bron AS

Laatst geüpdatet

Ajax Vrouwen is zondag landskampioen van Nederland geworden. De Amsterdammers moesten winnen op bezoek bij PEC Zwolle en lieten niets aan het toeval over. Al voor rust werd er afstand genomen, waarna er uiteindelijk met 1-6 werd gewonnen. Het betekende de eerste landstitel sinds 2018.

Niet lang geleden was het FC Twente nog dat de beste papier had om dit seizoen kampioen te worden. Een week geleden immers, versloeg Ajax de concurrent om de koppositie over te nemen. Een week later was er vervolgens enkel nog een driepunter tegen PEC Zwolle nodig om het succes over de streep te trekken.

In Zwolle was het zondag eigenlijk maar heel even spannend. In de openingsfase was het de thuisploeg die de bal raakte. Hierna nam Ajax het over en hielp topschutter Romée Leuchter haar ploeg in de juiste richting. Al voor rust waren de Amsterdammers vervolgens klaar met PEC Zwolle, want een doelpunt van Quinty Sabajo en de tweede treffer van international Leuchter bepaalden de ruststand op 0-3.

De tweede helft was zodoende slechts een formaliteit, maar toch ging de ploeg van Suzanne Bakker de strijd nog vol overtuiging aan. Het was Tiny Hoekstra die aan het kleine beetje overgebleven onzekerheid een einde maakte door de 4-0 en 5-0 voor haar rekening te nemen. Ashleigh Weerden tekende vervolgens voor de 0-6, waarna PEC Zwolle met de 1-6 nog een eretreffer wist te maken.

Van der Sar en Sneijder aandachtig toeschouwer

Namen als Edwin van der Sar en Wesley Sneijder waren zondagmiddag getuige van het veroveren van de landstitel door Ajax Vrouwen. Het betekende de derde landstitel sinds het bestaan van de vrouwenafdeling van de Amsterdammers. De ploeg eindigde na twintig speelrondes op een puntentotaal van 55. Daarmee bleef Ajax concurrent FC Twente met één punt voor. Het doelsaldo was fors minder, maar dat deed er door het puntenverschil niet meer toe.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.