Ajax Vrouwen winnen topper van FC Twente en hebben kampioenschap in eigen hand

door Brent Tomassen 53

Ajax Vrouwen winnen topper van FC Twente en hebben kampioenschap in eigen hand

door Brent Tomassen 53

Laatst geüpdatet

De Ajax Vrouwen hebben na een spannende wedstrijd de topper van de FC Twente Vrouwen met 1-0 gewonnen. Door de zege neemt Ajax de koppositie over van de Tukkers in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Met nog één wedstrijd te gaan, volgende week op bezoek bij PEC Zwolle, heeft Ajax alles in eigen hand om kampioen te worden.

De Ajax Vrouwen begonnen sterker aan de wedstrijd en kwamen na een klein kwartier op voorsprong. Chasity Grant werd de diepte ingestuurd en schoot richting het Twente-doel. Keepster Daphne van Domselaar verwerkte de inzet slecht, waarna Tiny Hoekstra de rebound simpel kon binnentikken.

Na rust begon FC Twente sterker en dat leverde twee ballen op de lat op. Verder blonk Ajax-doelvrouw Lize Kop uit met een aantal goede reddingen. Aan de andere kant was spits Romée Leuchter een aantal keer dichtbij de 2-0, maar Van Domselaar bracht redding.

FC Twente zette met een aantal wissels aan voor een slotoffensief, maar echt grote kansen leverde dit niet op. Zodoende kan de ploeg van Suzanne Bakker over een week in Zwolle het landskampioenschap voor het eerst in vijf jaar binnenhalen.

Denk jij dat Ajax zondag de bekerfinale wint van PSV?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.